Site icon Karabük GERÇEK Haber

Karabük Gönüllüleri Kampanya Başlattı

3 Nisan Sanayi Günü İlan Edilsin!

Karabük Gönüllüleri adlı bir grup tarafından Change.org kampanya sitesinde 3 Nisan tarihinin Sanayi Günü ilan edilmesi için kampanya başlatıldı. Yoğun ilgi gören kampanya tüm hızıyla devam ediyor.

1970’li yılların başında Necmettin Şeyhoğlu, ardından gelen yıllarda sendikanın unutulmaz isimlerinden Mehmet Ali Bölek başta olmak üzere çok uzun yıllardır seslendirilen 3 Nisan tarihinin Sanayi Günü olarak yurt genelinde kutlanması konusu, son yıllarda gazeteci Mehmet Çetinkaya tarafından yeniden gündeme getirilmişti. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) eski Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier’in de konuşmalarında yer verdiği konu KTSO’nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz tarafından ciddiyetle ele alınmış ve kısa zamanda 3 Nisan’ın Sanayi Günü ilan edilmesi için Ankara’da çok sayıda temasta bulunmuştu.

Konunun bizzat Karabük Halkı ve dört yanında Karabük’e aidiyet duyan insanlar tarafından sahiplenilmesi gerektiğini düşünen Karabük Gönüllüleri isimli topluluk bir kampanya başlattı. Günün ilan edilmesi için TBMM’de karar alınarak T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından kabul edilmesi gerekiyor. Kampanyanın, doğrudan TBMM ve Cumhurbaşkanlığına hitaben açıldığı ve imzalar arttıkça eposta ile TBMM’ye otomatik bilgi iletileceği belirtildi.

https://chng.it/C7LmYZpkfB linki üzerinden imzalanabilen kampanya için fiziki stantla da kurulacak.

Kampanyayı gündeme getiren grup üyesi Haldun Sevinçler, kampanya ile ilgili şu ifadelere yer verdi: “Karabük, erken cumhuriyetle birlikte başta teknik eğitim olmak üzere tüm Türkiye’ye ustalar, mühendisler ve her alanda başarılarından söz edilen benzersiz insan kaynağı yetiştiren bir “Cumhuriyet Kenti” ve “Fabrikalar Kuran Fabrika”nın beşiğidir. 3 Nisan tarihi ise tüm bu gelişimin başladığı tarihtir;

3 Nisan 1937’de temelleri atılan, 1939’da FATMA isimli yüksek fırından ilk Türk demirini var eden Karabük Demir Çelik Fabrikaları zaman içinde İskenderun ve Ereğli’de demir çeliğin kuruluşuna ve tüm Türkiye’de onlarca fabrikaya, barajlara, köprülere, büyük yapılara damgasını vurmuştur.

Ağır Sanayi kültürünün gelişmesindeki göz ardı edilemez yeri nedeniyle 3 Nisan tarihi onurlandırılmayı ve “Sanayi Günü” olarak ilan edilmeyi hak etmektedir.

Ağır sanayinin biçim değiştirdiği yeşil üretim, sürdürülebilirlik, katma değer, tasarım ve inovasyon çağında gelişmenin devamını getirmek için Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıyla var edilen sanayi devriminin ilk adımı sayılan 3 NİSAN, SANAYİ GÜNÜ olarak ilân edilmelidir ve her yıl 3 Nisan tarihinde ülkemiz sanayisine dair gelişmeler için çalışma ve organizasyonlara kaynaklık etmelidir.

Exit mobile version