Karabük’te geçen yılın ilk 10 ayında 14 bin 600 olan işsizlik oranı, bu yılın aynı döneminde 13 bin 094 oldu. Bu yılın ilk 10 ayında yaklaşık 4 bin kişi iş sahibi oldu.
2022 yılının Ocak-Eylül döneminde işe yerleştirme sayısı 3 bin 97 iken, 2023 yılı Ocak-Eylül döneminde bu sayı 3 bin 741’e yükseldi.
Son 10 ayda Karabük’te, Karabük Demir ve Çelik Fabrikası (KARDEMİR), Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK), Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kurum ve kuruluşlar ile özel sektörde yaklaşık 4 bin kişi iş sahibi oldu.
Bu sayının yıl sonuna kadar 5 bini bulması bekleniyor.
Öte yandan, Karabük İş Kurumu’nda ekim ayı sonu itibariyle, çevre, inşaat, kaynak, makine, metalurji ve malzeme mühendisliği, hadde, muhasebe, kasiyer, üretim müdürü, veteriner, odyolog, mobilya, mimar, teknisyen, operatör, elektrik, ecza, iş güvenliği uzmanı, satış temsilcisi, döküm, terzi, kasap, manav, tesisat, beden işçisi gibi 107 meslek grubunda 296 kişinin arandığı ilan edildi.
“İSTİHDAMI ARTTIRMAK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
Konuyla ilgili ortam bir açıklama yapan AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, şunları kaydetti: “Öncelikli görevlerimiz arasında Karabük’te ki istihdam bulunuyor. Göreve başladığımız ilk günden bu güne kadar istihdam için canla başla çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Her ne kadar KARDEMİR, TTK ve kamu kurumları ile özel sektör bu yıl içinde 4 bine yakın yeni istihdam kapısı açmış ise de bunu arttırmak için çalışmalar yapıyoruz. KARDEMİR 300 kişi daha alacak. Bunun çalışmaları tamamlandı.
Bizim asıl üzerinde durduğumuz Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi. Burada çok sayıda tesis açılacak. İlk etapta 5 bin kişilik istihdam olmasını bekliyoruz. Bu sayı orada hızla artacak. Daha öncede söylediğimiz gibi ikinci bir KARDEMİR olacak orası. Amacımız ilimizdeki işsizliği bitirmek. Bu amaçla yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, TSO ve diğer odalarımız ile irtibat halinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”