*** CUMHURİYET BAYRAMINIZI EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLUYORUM ***
BİR İL DÜŞÜNÜN Kİ; DEVLET HASTENESİ YOK, O İHTİYAÇ AFİLİASYON SİSTEMİ İLE KAPATILIYOR, AMBÜLANS SIKINTISI İSEE..
Bir İl Merkezi düşünün ki DEVLET HASTANESİ yok, bu zorunlu ihtiyaç AFİLİASYON SİSTEMİ ile TIP FAKÜLTESİ Hastanesi ile ortaklaşa giderilmeye gayret ediliyor..
Yani bir Bina, hem TIP FAKÜLTESİ, hem DEVLET HASTANESİ.
Bir İL MERKEZİ düşünün ki, tam anlamı ile yapılmadığı için TAVANI AKAN, ISITMA / SOĞUTMU SİSTEMİ TAMAMLANMAMIŞ ve ASANSÖRLERİ ÇALIŞMAYAN bir ek bina, sırf SEÇİM GÖSTERMELİĞİ olarak teslim alınmış olsun..!!
Bir İL MERKEZİ düşünün ki, AMBÜLANS Sayısı yetersiz olsun..
Bir İL DÜŞÜNÜN Kİ; Yapımından kısa süre sonra Eskipazar İlçe Devlet Hastanesi TOPRAK KAYMASI nedeni ile kapatılsın ve aradan geçen uzun yıllara rağmen yapılamamışlığı sürsün.
Ülke insanı tarafından verilen VERGİ, TOPRAK KAYMASI ile heba edilmiş olsun..
Kimse de HESAP / MESAP VERMESİN..!!
Haaa !! Bunları biz mi söylüyoruz, HAYIR..
Elbet ki, bizim de söylediğimiz zamanlar oldu. Pek kimse tınlamadı. Şimdi de, bu gibi hayati konular toplumun SİYASET KESİMİ ve toplumun KİTLE ÖRGÜT Yöneticileri tarafından dile getirilmeye başladı, değil mi..
Demek ki BIÇAK KEMİĞİ DAYANMAMIŞ, KEMİĞİ DELMEYE ÇALIŞIYOR..
Siyaset Kurumu ve CHP Merkez İlçe Başkanı söylüyor..
SAĞLIK SEKTÖRÜNÜN etkili bir Sendika Başkanı söylüyor
Ne dersiniz, haksızlar mı yani..
***
KARABÜK, VALİ Sayın MUSTAFA YAVUZ’UN TEŞVİKİ ile AROMATİK BİTKİ ÜRETİMİ ve SAFRAN HASADINA BÜYÜK İLGİ
Karabük Vali Sayın MUSTAFA YAVUZ’UN büyük teşviki, gayreti, yönlendirmeleri ile AROMİTİK BİTKİ ÜRETİMİNE ağırlık vermeye başladı.
ÜRETİMİ YAPILANLARIN, ekim / dikim alanları genişliyor..
Hiç üretilmemişlerin üretimine başlanıyor..
Örneğin Karabük’te, yıllardır SAFRAN EKİMİ yapılırdı ve geçtiğimiz gün SAFRAN HASADI törenleri yapıldı. Geçmiş yıllara oranla çok daha canlı, çok daha ilgi gören bir havada geçti hasat töreni.
Bakın SAFRAN EKİM ALANI hayli genişliyor..
Yıllardır SAFRAN EKİMİ yapılıyordu, şimdi daha geniş alanlara yapılacak ve bu konuda Karabük TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ hemen her türlü desteği veriyor, bilgilendirmeyi, eğitimi yapıyor..
LAVANTA, SUMAK, MANİLYE DOMATES ve ismi çok ender duyulan bir ekim, bir üretim tarzına geçiyor Karabük ve bunların da marka tescillerini yaptırıyor..
Vali Sayın MUSTAFA YAVUZ, Karabük’ün önüne bir hedef koydu ve TARIM KENTİ Karabük noktasında geleneksel tarımın dışına çıkılarak, ederi çok daha yüksek olan AROMETİK BİTKİ ÜRETİMİNE geçiliyor..
Karabük TARIM İL MÜDÜRÜ Sayın ÇETİN AYVALIK ve birlikte çalıştığı mesai arkadaşları bu işin başarılacağına inanmışlar ve her türlü gayreti gösteriyorlar..
ÜRETİCİ ÇİFTÇİLERLE sürekli görüşüyorlar, beraberler..
Gerekli her türlü destek veriliyor ÜRETİCİ ÇİFTÇİLERE..
***
KARABÜK TİCARET ve SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI Sayın FATİH ÇAPRAZ “ KARABÜK NAYLON KONUSUNDA..”
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın FATİH ÇAPRAZ aradı dün ve bir süre sohbet ettik. Sohbetimiz sırasında, bizim üzerinde sık / sık durduğumuz NAYLON / PERLON FATURA olayına da değindi.
KARABÜK’ÜN YERLEŞİK TÜCCARI BU KONUDA TERTEMİZDİR dedi.
Bu işe bulaşanların, zaman / zaman Karabük’e gelerek bir Büro açıp, bu işe yeltenenlerden oluşuyor. Onlar da, pek fazla yüz bulamıyorlar anlamında bilgiler verdi.
Daha ziyade KARABÜK DIŞINDAN GELENLER ve birkaç ay veya birkaç yıl Karabük’te kaldıktan sonra giden isimler NAYLON / PERLON işine karışıyorlar, iddialarını ısrarla dile getirdi Sayın FATİH ÇAPRAZ.
Karabük’ün 60-80 yıllık tüccarları böyle bir işe bulaşmazlar dedi.
Bu arada geçtiğimiz yıllarda yaşanan ve kayınvalidesi de dahil olmak üzere birkaç kişinin üzerine şirket kuran birilerinden söz etti ve bunların yüzünden birkaç Karabüklü tüccar da huzursuz günler yaşadı, sıkıntılar yaşadı gibi bilgiler verdi.
Bu tip konuları DEVLETİN İLGİLİ BİRİMLERİ ile sürekli görüştüklerini de vurguladı Sayın FATİH ÇAPRAZ ve Karabük Tüccarının dürüst, temiz ticaret yaptığını da birkaç kez yineledi..
Konunun önemi nedeni ile hayli sevindik doğrusu..
***
KARABÜK TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI Sayın FATİH ÇAPRAZ “ LOJİSTİK MERKEZ KONUSUNDA Kİ TALEBİMİZİ YAPTIK..”
Dün bir telefon görüşmesi yaptığımız Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın FATİH ÇAPRAZ, çok önemli bir konuya değinerek bilgiler verdi.
Uzun yıllardan bu yana Karabük gündeminde olan LOJİSTİK MERKEZ konusunu Vali Sayın MUSTAFA YAVUZ’UN DA destek ve yönlendirmeleri ile ULAŞTIRMA BAKANLIĞI’NA bir yazı ile talep ettiklerini anlattı.
LOJİSTİK MERKEZ için İSMETPAŞA OSB civarında bir yeri önerdiklerini söyledi ve “GEREK ULAYTIRMA BAKANLIĞI,GEREKSE DEVLETİMİZİN DİĞER ORGANLARI LOJİSTİK MERKEZ KONUSUNA ÇOK ÖNEM VERİYORLAR..” bilgilerini de verdi.
TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın FATİH ÇAPRAZ, bu konuda AK Parti Karabük Milletvekilleri ile de görüştüklerine işaret ederek “KISA SÜRE İÇİNDE BİR ARAYA GELEREK, BAKANLIKLAR DÜZEYİNDE ZİYARETLER YAPACAĞIZ..” ifadelerini kullandı.
LOJİSTİK MERKEZ girişiminin kısa süre içinde, belirli bir aşamaya geleceğinin altını çizen TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın FATİH ÇAPRAZ, konu hakkında Vali Sayın MUSTAFA YAVUZ bayta olmak üzere hemen her yerden büyük destek aldıklarını da ifade edere “ÖZELLİKLE MİLLETVEKİLLERİMİZİN DESTEKLERİ ve KONUYA İNANMALARI ÇOK ÖNEMLİ..” dedi.
Sayın FATİH ÇAPRAZ, çok umutlu bilgiler veriyor doğrusu..
***
KARABÜK ÖZELİNDE KAÇ BİN EMEKLİ VAR ve BUNLARIN ALDIKLARI MAAŞ ORANI.. KARABÜK KENT VİZYONU 2037 ÇALIŞTAYI
Karabük’te çok ciddi bir EMEKLİ NÜFUSU var ve bunların aldıkları maaşlar noktası hayli ilginç. Öyle sanıyoruz ki, bir Bakanın dediği 60 ile 80 bin lira para alan birkaç kişi vardır bu Kentte.
Yine öyle tahmin ediyoruz ki, 12.500 ile 20.000 bin lira civarı maaş alıyordur Karabük EMEKLİLERİ, o civarlarda seyrediyordur maaşlar ve bu paralar ile geçinmeye çalışıyorlardır.
Bakın Karabük Ticaret ve Sanayi Odası, geçtiğimiz haziran ayında KARABÜK KENT VİZYONU 2037 ÇALIŞTAYI düzenledi ve bu çalıştay raporunun bir yerindeki ifadeyi size aktaralım.
“ KARABÜK’TE EMEKLİ NÜFUSUN FAZLA OLMASI, HANE BAŞI ORTALAMA AYLIK KAZANÇ MİKTARININ DÜŞÜK OLMASINA…” aynen bu ifadeler yer alıyor Çalıştay raporunda..
Olaya o pencereden baktığınız da, KARABÜK EKONOMİK DURUMU ortaya çıkar herhalde ve hane başı kazanç ortalaması düşük olunca Karabük ticareti de düşük olur herhalde..
Öyle olmaz mı..?
Kaldı ki, ASGARİ ÜCRETLE çalışan sayısı da oldukça fazla.
O zaman KARABÜK EKONOMİSİNİN durumu nedir sizce..?
***
KARABÜK BELEDİYESİ’NDE ÇALIŞAN İŞÇİLERİN “YETKİLİ SENDİKASI YOK..” ve SENDİKASIZLIK DÖNEMİ, İDARE MADDELER..
Karabük Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Karabük Şubesi arasında başlayan TOPLU İŞ SÖZLEŞME görüşmeleri tıkandı ve bu bağlamda YETKİLİ SENDİKA’NIN yetkisi de düştü.
Şu an KARABÜK BELEDİYE İŞÇİLERİ SENDİKASIZ ÇALIŞIYORLAR..
Belediye işvereni bir ücret belirleyecek ve işçilere o ücret karşılığında karaları ödenecek. İşçinin bunu kabul etmemek gibi bir şansı da yok, öyle bir tutum alınması da beklenmiyor zaten.
Bu arada GÖRÜŞMELER SIRASINDA kabul edilen 75 kadar İDARİ MADDELER VARDI. Şimdi bu İdari Maddeler ne olacak ve çok önemli olan maddeler ne olacak.
Örneğin EMEKLİLİKTE TAZMİNAT HAKKI olayı var.
Bu görüşüldü ve 45 gün olarak kabul edildi. Oysa ki YASA, 30 GÜN olarak konulmuş ve işveren şimdi isterse O MADDEYİ KABUL etmeyerek 30 gün üzerinde işlem yapabilir..
EMEKLİ İŞÇİNİN zararı, kıdem tazminatında 140-150 bin lira..
Buna yönelik, başka maddeler de mevcut elbet.
KARABÜK BELEDİYE İŞÇİSİ, ŞU AN İTİBARI İLE SENDİKASIZ..