Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karabük İl Başkanlığı tarafından, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yapıldı. MHP Karabük İl Başkanlığı Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ebrar Güngör, “Şiddetin her türlüsünün son bulmasını temenni ederiz” dedi.
Güngör, basın bildirisinde şu görüşlere yer verdi: “BM Genel Kurulu 1999 yılında 25 Kasım gününü Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü olarak ilan etmiştir. kadına yönelik şiddet temel insan hakları ve özgürlüklerinin ihlali olup kadınlara yalnızca kadın oldukları için uygulanan kadın ve erkek arasında eşit olmayan güç ilişkilerinin sonucu ortaya çıkan evrensel bir sorundur. kadına yönelik olarak psikolojik, fiziksel, ekonomik ve cinsel türde uygulanan şiddetin amacı kadının davranışlarını korkuya dayalı kontrol etmektir. her toplumda mücadele edilen sosyal sorunların başında gelen şiddetin en yoğun uygulandığı kesiminde maalesef çocuklar ve kadınlar yer almakta olup bu günlerde ise şiddetin en ağır hali Gazze’de yaşanmaktadır.
yasal mevzuatımızda 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun şiddeti derhal önlemeye ve gerekli desteği sağlamaya yöneliktir. işbu kanun kapsamında şiddeti derhal önlemeye yönelik kanun kapsamında korunan kişilerle ilgili olarak kendisine ve gerekiyorsa beraberindeki çocuklara barınma yeri sağlama, geçici maddi yardım yapılması, rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmesi, geçici olarak koruma altına alınması, şüpheliye yönelik uzaklaştırma ve korunan kişinin bulunduğu yere yaklaşamama, teknik yöntemlerle takip kapsamında elektronik kelepçe uygulanması başta olmak üzere koruyucu ve önleyici tedbir kararları uygulanmaktadır.
şiddet mağduru ve şiddete uğrama tehlikesi altında bulunanlar; kadın destek uygulaması olan KADES programından veya Alo 183 şiddetle mücadele hattını arayarak acil müdahale talebinde bulunabileceklerini bu vesileyle hatırlatırız.
kadına yönelik şiddetle mücadele de sadece hukuki yöntemler ve önlemler yeterli değildir. aynı zamanda toplumsal bilinçlendirme ve eğitime de çok önemli bir şekilde ihtiyaç vardır. toplumsal olarak şiddete müzahir psikolojik ve sosyolojik faktörler köreltilmelidir.
Türk Milleti olarak kurucu değerlerimizden aldığımız ilhamla milliyetçi hareket partisi olarak kadına karşı şiddete sıfır tolerans anlayışıyla, şiddeti durdurma kararlılığı ve azmi içerisinde her daim kadınlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha beyan ederiz. Milliyetçi hareket partisi olarak öncelikle çocuğa ve kadına uygulanan şiddet başta olmak üzere şiddetin her türlüsünün son bulmasını temenni ederiz.”