BURASI KARABÜK

Yayınlama: 07.03.2024
A+
A-

75.YIL MAHALLESİ MUHTAR ADAYI Sayın ÖMER KAYIKÇI ve MUHTARLIK YARIŞINDA BÜYÜK HIZ

Geçtiğimiz günler de yayalaştırılmış cadde üzerinde çok eski arkadaşımız, dostumuz sevgili ÖMER KAYIKÇI ile karşılaştık, bir süre sohbet ettik.

Sevgili ÖMER KAYIKÇI bir kaza sonucu ciddi rahatsızlık geçirdi ve şuan itibari ile tekerlekli sandalye ile geziyor, dolaşıyor, yaşamından da çok mutlu.

BEŞBİNEVLER 75.YIL MAHALLESİ MUHTAR ADAYI OLMUŞ..

Kendisine başarılar diledik. Elbette sevgili ÖMER KAYIKÇI üretken, tuttuğunu kopartan, verimli çalışma performansı olan bir kardeşimizdir..

MUHTAR ADAYLIĞINDA BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUZ.

Hep söyler, hep yazarız, KARABÜK ne yazık ki ÇOK / ÇOK KÖTÜ BİR 2010 YILI SERÜVENİ YAŞADI, Sayın ÖMER KAYIKÇI kardeş o yılların mağdurlarındandır..

Hayat çok acı cilvelerle doludur elbet, Sayın ÖMER KAYIKÇI kardeşim çıktığı MUHTARLIK yolunda başarılı olacaktır ve o zaman MAHALLESİ DE çok ciddi hizmetler alacaktır kuşkusuz.

BAŞARILAR Sevgili ÖMER Kardeşim, başarılar..

***

KÖY ve MAHALLE MUHTARLIKLARI İÇİN YÜZLERCE, belki de BİNLERCE İNSAN, CİDDİ BİR YARIŞ HALİNDE..

Dikkatinizi çekiyor mu bilmem, KÖY ve MAHALLE MUHTARLIKLARI için yüzlerce, belki de. binlerce insan, çok ciddi bir yarışın içine girmiş bulunuyor..

BÜYÜK BİR MUHTARLIK YARIŞI VAR..

Karabük MERKEZ MUHTARLAR BİRLİĞİ Başkanı ve Bayır Mahalle Muhtarı / Muhtar Adayı Sayın MEHMET ÖZEN’in, bu yarışın “BİR HİZMET YARIŞI OLDUĞUNA..” işaret etmesi de doğal elbet..

Sayın MEHMET ÖZEN, Yerleşim Birimlerine gelecek hizmetin ilk basamağı olarak KÖY ve MAHALLE Muhtarlıklarını gösteriyor ve “MUHTARLARIN İŞİ GERÇEKTEN ÇOK ZORDUR..” diyor.

Hemen herkes PARTİLERİN, Belediye Başkan, Belediye Meclis ve İl Genel Meclis seçimlerine  odaklanmış durumda. Ama, MUHTARLIK SEÇİMLERİ umulandan daha sıkı geçiyor..

DEMOKRATİK DÜZENİN ve HİZMETİN İLK BASAMAĞI MUHTARLAR..

***

ADALET BAKANI’NIN, BİRKAÇ GÜN ÖNCEKİ KARABÜK ZİYARETİ ve BEKLEDİĞİMİZ, BEKLENEN, BİR AÇIKLAMA…

ADALET Bakanı Sayın YILMAZ TUNÇ geçtiğimiz günlerde Karabük’e geldi, bir dizi ziyaretlerde bulundu. Bu arada, AK Parti Belediye Başkan Adayı Sayın ÖZKAN ÇETİNKAYA’ya destek verdiğini açıkladı.

Elbet, bu açıklamasını yaparken, İLÇELERDE DE AK PARTİLİ Adaylarına destek veriyordur, bu yönde ekstra bir açıklama bile yapması zait elbet..

BİRKAÇ GÜNDÜR BU KONUYA HİÇ Mİ HİÇ DEĞİNMEDİK BİZ..

Beklediğimiz bir açıklama vardı, Karabük’ün beklediği bir açıklama vardı, ancak bu beklenen açıklamaya yönelik BASIN / YAYIN Organlarında bir bilgi çıkar mı, bir değerlendirme olur mu diye bekledik, ne yazık olmadı..

ADALET Bakanı Sayın YILMAZ  TUNÇ, Karabük ADLİYE SARAYI için yüksek perdeden bir açıklama yapmış olsaydı, gerçek mana da, BEKLENEN BİR SEVİNDİRİCİ HABERİ ete, kemiğe büründürmüş olurdu..

Bu yönlü doyurucu bir bilgi alamadık ne yazık ki..

Mevcut ADLİYE BİNASI ve DEPREME DAYANIKLILIK..

Buradan yola çıkılırsa, KARABÜK’ÜN ACİL SORUNU bu konu..

Sizce de öyle değil mi..?

***

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI / YİNE / YENİDEN BAŞKAN ADAYI OLAN Sayın RAFET VERGİLİ’NİN EN BÜYÜK HİZMETİ…

Siyasi Parti Belediye Başkan Adayları, müthiş bir hızla çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu arada projeler açıklanıyor, Aday olan isimler yapacaklarını açıklıyorlar..

YAPILMADIĞINA İNANDIKLARINI DA ELEŞTİRİYORLAR..

Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’nin dönemi içinde 287 DEV ESERE imza attığını, kendi beyanlarından öğrenip, değerlendiriyoruz..

Ancak, BİR ESERİ VAR Kİ, hemen her gün binler / onbinler kullanarak “ EĞER BU KANYON KÖPRÜSÜ YAPILMASAYDI, NE OLURDU, KARABÜK – SAFRANBOLU ARASINDA YOL GEÇİLMEZ HALE GELMEZ MİYDİ..?” görüşünü dile getiriyor..

Gerçekten de öyle, YA KANYON KÖPRÜSÜ YAPILMASAYDI..?

Sayın VERGİLİ, KANYON KÖPRÜSÜNÜ akıl edip yapmasaydı..?

O zaman, Allah’ın her günü gerçek bir fecaat yaşanırdı, değil mi..?

***

CHP’LİLER DÜN YENİŞEHİR BÜYÜK KULÜP’TE BİRARAYA GELEREK, BİRLİK / DİRLİK / BÜTÜNLÜK MESAJI VERDİLER…

CHP dün YENİŞEHİR BÜYÜK Kulüp’te bir kahvaltı düzenleyerek, BİRLİK / DİRLİK / BÜTÜNLÜK içerisinde olduğu mesajını verdi ve kahvaltı hayli neşeli, iddialı bir hava da geçti..

CHP YILLARDIR İLK KEZ BÖYLESİNE BÜYÜK BİR BİRLİK İÇERİSİNDE..

Ve ; BUNDAN SONRA DA KENDİ BÜNYESİNDEN çıkan Adaylara, belirlenen isimlere sahip çıkacağı mesajlarını veriyor CHP, bunu dün basının da katılımı ile gösterdi..

ALINAN 16 BİN OY FİRESİZ SANDIĞA GİRECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR..

Elbet, hemen her Partide olduğu / olacağı gibi, küçük fireler de görülecektir CHP bünyesinde. Ancak, belli ki 14 Mayıs 2023 tarihinde alınan 16 bin oy minik firelerle SANDIĞA girecek.

CHP Belediye Başkan Adayı Sayın BAYRAM KARADAĞ Partinin Gençlik Kollarından başlayarak, hemen her kademesinde çalışmış, buradan yola çıkan CHP’LİLER DE, firesiz sandığa girecekler elbet..

HEP YAZIP, SÖYLÜYORUZ, CHP Karabük Merkezde İDDİALI PARTİ konumunda ve Sayın BAYRAM KARADAĞ işçiden, emekliden, esnaftan, belirli bir çevreden çok ciddi destekler, oylar alıyor..

CHP DÜN CİDDİ BİR BAŞLANGICA DAHA MERHABA dedi..

***

KARABÜK, ÇOK AKTİF OLDUĞU BELİRTİLEN BİR  “FAY HATTI  ÜZERİNDE..” ve YAPI STOĞU, NE YAZIK Kİ İYİ DEĞİL..

Karabük, ne yazık ki çok ciddi / çok önemli bir FAY HATTI’na kuş uçuşu 40 kilometre mesafede. Yani, çok yakın. Buna karşın YAPI STOĞU, depreme dayanıklılık açısından iyi değil..

SÜRATLE KENTSEL DÖNÜŞÜMLERİN YAPILMASI ŞART.

Ancak, bu nasıl gerçekleşecek ve NASIL YAPILACAK..

Bakın Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’nin çalışmalarını içeren bilgi afişlerinde “KENDİ DÖNEMİNDE 2800 CİVARINDA BİR KONUT YAPILDIĞI…” belirtiliyor..

Yani, 15 Yılda 2800 konut yapılmış ve TOPLU KONUT noktasında çıkan / çıkartılan sorunlar nedeni ile, istenen hızda bir ilerleme olup / olmadığını sizlere bırakıyorum.

Öte yandan, Devlet önceliği olarak, Devletin Mali imkanları açısından 6 ŞUBAT DEPREMLERİ biraz daha öne çıkıyor ve bizim gibi ŞİDDETLE KENTSEL DÖNÜŞÜME ihtiyacı olan Kentlere sıra ne zaman, nasıl gelir..?

Bırakın KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ, ADLİYE SARAYI ne olur..?

Ona bir bakın, GERİSİNİN KARARINI SİZLER VERİN..!!

***

YENİ YAPILAN, KISA SÜREDE KAYMAYA BAŞLAYAN ESKİPAZAR DEVLET HASTANESİ, ESASEN NEREYE KAYDI…!!?

Geçtiğimiz yıllarda ESKİPAZAR İlçesine bir Devlet Hastanesi yapılmıştı, milyonlarca lira para harcanmıştı ve O Hastane bir süre sonra KAYMAYA BAŞLADI..!!

BOŞALTILDI, ŞU AN KULLANILMIYOR..

O zamanlar, konuyu kaç kez gündeme taşıdık. Daha sonra ŞU AN CHP KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN Adayı olan Sayın BAYRAM KARADAĞ kaç kez SOSYAL MEDYASINDA duyurdu, çırpındı. Ancak, sonuç alınamadı..

Esasen Hastane BİRYERLERE KAYDI DA, KAYAN YERLER BUNUN FARKINDA DEĞİL GALİBA, bu Ülkenin milyonlarca lira parası boşa mı gitti yani..?

Yazık değil mi, boşa giden paralara..

Yazık değil mi, hizmet almakta zorlanan insanlara..

Bir de, SENİN / BENİM VERGİLERİMDEN toparlanan paralar, bu tür saçma / sapan yerlerde nasıl heba ediliyor, insan sinir oluyor yani..

HESAP VEREN VAR MI..?

KATI ATIK BERTARAF TESİSİ YAPILACAKTI, ORASI DA ÖYLE OLDU..

Bizim paralarımız heba oldu gitti..

***

DÜN BİR ESNAF KARDEŞİM; “ ABİ, BABADAN KALMA ESNAFIM, BÖYLE BİR RAMAZAN ÖNCESİNİ YAŞAMADIM..!!”      

Dün GIDA ÜRÜNLERİ satan bir esnaf kardeşime hayırlı işler demek için uğrayıp, selam verdim. “NE HAYIRLI İŞİ ABİ, İŞ Mİ VAR HAYIRLI OLSUN..” dedi..

Daha sonra da “ABİ BİLİYORSUN, BABAMI SENDE ÇOK İYİ TANIRSIN, BABADAN KALMA ESNAFIM. BÖYLE RAMAZAN AYI ÖNCESİ HİÇ GÖRMEDİM. İŞ FALAN YOK…” yakınmalarını dile getirdi..

Daha sonra da KARABÜK’ÜN BÜYÜK BÖLÜMÜ EMEKLİ diyerek, emeklinin aldığı düşük maaşa, GIDA FİYATLARINDAKİ çok yüksek artışlara dikkat çekti.

Zeytin, peynir ve diğer gıda ürünlerinin fiyatına dikkat çekti..

ET FİYATINA ZATEN YAKLAŞILMIYOR görüşünü dile getirdi..

Esas bize çok çarpıcı, çok ilginç gelen bir söz etti ki, sanki olayın özeti de orada yatıyor “CAMİ CEMATİNDE BİLE HUZUR KALMADI ABİ..” dedi. Nasıl yani dedik “GEÇEN CUMA, CAMİDEN ÇIKTIK, EMEKLİ BİRKAÇ ABİ, BENDEN 4 MİSLİ FAZLA MAAŞ  ALAN İMAM EFENDİ, BANA ŞÜKÜR TAVSİYE EDİYOR, BU DA BENİM AĞRIMA GİDİYOR..” diye yaşadıklarını anlattı..

Gerçekten çok / çok zor günlerden geçiyor Ülkemiz.

Yazarın Son Yazıları
27.04.2024
30.03.2024
21.03.2024
30.04.2024
04.04.2024
28.03.2024
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Ömer Kayıkcı dedi ki:

    Teşekkürler Ahmet abi yüreğine kalemine sağlık iyiki varsınız

  2. Ömer dedi ki:

    Teşekkürler Ahmet abim ve Ziya abim iyiki varsınız selamlar saygılar