TEMMUZ AYINDA GENEL KURULU’NU YAPAN KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞI’NA Sayın ENVER MALKOÇ GETİRİLDİ
Çok önemli, Kentlerin çalışma düzeninde çok önemli yeri olan KENT KONSEYLERİ, Karabük ve Ülkemizin birçok yerinde yeterli ilgiyi görmüyor..
KENT KONSEYLERİ BELEDİYELER YASASINA GÖRE KURULMAKTADIR.
Örneğin; bu yasal düzenleme yapıldıktan sonra kurulan KENT KONSEYLERİ Karabük Özelinde, hiç ama hiçbir zaman gerektiği işlevi yerine getirmemiştir, getirmesine pek izin verilmemiştir.
Karabük Kent Konseyi Genel Kurulu geçtiğimiz aylarda yapıldı ve Başkanlık görevine Sayın ENVER MALKOÇ getirildi, Yürütme Kurulu Üyeliklerine de hayli güçlü bir kadro getirildi.
Sayın MUSTAFA ÇORBACI, Sayın YILDIRAY YILDIRIM, Sayın ABDULMUTTALİP KAYIKÇI, Sayın AHMET ÖZTÜRK, Sayın ALİ YAŞAR, Sayın CANTEKİN ULUKAYA, Sayın BURCU NAİME ULUKAYA, Sayın OSMAN SEMİH GÜLEN Yürütme Kurulu’na seçildiler.
Başkan Sayın ENVER MALKOÇ gayretli, Karabük’ü sorunlarını, toplumsal yapıyı çok iyi bilen, okuyan, çalışkan, delaletli bir Cemiyet insanıdır.
Sanıyoruz bu dönem KENT KONSEYİ işlevsel olacaktır.
Öyle olması da KARABÜK AÇISINDAN çok yarar getirir.
Kendilerine kolaylıklar dileriz.
***
KENT KONSEYİ, KARABÜK’ÜN HAYATİ SORUNLARI İÇİN ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK, İKLİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE YAKIN TEMASLAR KURSA
Sayın ENVER MALKOÇ Başkanlığında ki Karabük Kent Konseyi, Karabük ile pek bir bağı yokmuş gibi duran ÇEVRE-ŞEHİRCİLİK Müdürlüğü ile çok yakın bir temas kursa.
Örneğin; KARABÜK CİDDİ BİR DEPREM KUŞAĞINDA..
Müdürlüğü ve Karabük’ün diğer birimlerinin DEPREME KARŞI hangi çalışmalar, hangi hazırlıklar yaptığı konularını, ciddi bir biçimde araştırsa / soruştursa, Kamuoyu ile paylaşsa..
Yine; KARABÜK’TE HAVA KİRLİLİĞİ OLDUĞU YOLUNDA YAKINMA VARDIR..
Bu konu hakkında ÇEVRE / ŞEHİRCİLİK İl Müdürlüğü neler yapmaktadır, ne gibi çalışmalarda bulunmaktadır ve gerçek anlamda bir hava / çevre kirliliği var mıdır..?
Yine; KARABÜK’TE ŞEHİRLERME NE ALEMDEDİR KONUSU ÖNEMLİ..
Bakın ilan edilen, henüz hiçbir çalışma yapılmayan KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ bu Müdürlükle ilgili midir, veya bazı ÇET raporları noktasında neler yapılmıştır, neler yapılmaktadır..
KENT KONSEYİ çok ciddi bir çalışma temposu ile Karabük’ün önünü açabilir.
Şimdiye kadar hiçbir anlamda, FONKSİYONEL olamadı KENT KONSEYİ.
***
VALİ Sayın MUSTAFA YAVUZ’UN, RESMİ YAZISI İLE KARABÜK’E KURULMASI İSTENİLEN “LOJİSTİK MERKEZ..” ve YARARI
Vali Sayın MUSTAFA YAVUZ’UN önderliğinde çok ciddi bir aşamaya gelinen LOJİSTİK MERKEZ kurulması için, Valilik ilgili Bakanlığa RESMİ YAZISINI yollamıştı.
Şimdi bu girişimin izlenmesi, sonuçlandırılması gerekmektedir.
LOJİSTİK MERKEZİN kurulması Karabük Ticaretine çok ciddi katkılar yapacaktır kuşkusuz, LOJİSTİK MERKEZ İsmetpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nin hemen yanı başına düşünülmektedir,
TÜM KARADENİZ BÖLGESİ’NİN, TİCARİ MERKEZİ OLUR LOJİSTİK MERKEZ..
Müthiş bir sirkülasyon kazanır bu Yöreler..
Yıllar önce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetiminde olan Sayın PEHLİVAN BAYLAN ile Rahmetli Sayın ZİYA ÜNSAL, bu konu için ilk girişimleri başlatmışlar. Ancak, daha sonra olay tavsamıştı.
Şimdi, Vali Sayın MUSTAFA YAVUZ ve Karabük Ticaret / Sanayi Odası paydaşları ile bir araya gelerek olayı hayatiyete kavuşturmak için, çok ciddi adımlar attılar..
Bu adımlar sonuç verdiğinde, bu Yöre Ticari hayatı çok canlanır..
Çok önemli gelişmeler yaşanır.
***
KARABÜK KENTİNİN EZELİ RÜYASI, KARABÜK’ÜN EZELİ HAYALİ; “DEMİRYOLUNUN KARABÜK DIŞINA ÇIKARTILMASI..”
1937 Yılında kurulan Karabük’ün, ufak / ufak şehirleşmeye başladığı 1940’lı yıllardan bu yana RÜYASI / HAYALİ olan DEMİRYOLU Hattının KARABÜK DIŞINA taşınması gerçekleşecek mi..?
BÖYLE BİR RÜYA GERÇEKLEŞİR Mİ..?
GEÇTİĞİMİZ GÜN; AK Partili bir kardeş ile bunu konuşuyorduk, neden gerçekleşmesin, elbet gerçekleşir dedikten sonra “Sayın CEM ŞAHİN, İLK BÜYÜK KONGREDE, ÖNCE MYK ÜYESİ, SONRA GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLURSA, ELBET Kİ GERÇEKLEŞİR, GERÇEKLEŞTİRİR..” anlamında ifadeler kullandı..
Burada yola çıkarak düşündük doğrusu
Öncelikle Sayın CEM ŞAHİN’İN PARTİ İÇERİSİNDEKİ YÜKSELME UMUDUNU.
Daha sonra, SİYASİ GÜCÜN, NE BÜYÜK YAPTIRIMLARI OLABİLECEĞİNİ..
En sonunda da; İNŞAALLAH BU DİLEK GERÇEKLEŞİRİ..
Bütün bunlar geçti aklımızdan ve DEMİRYOLU HATTI / HATLARI, Karabük’ün bağrına saplanmış bir bıçak gibi adeta ve bu bıçak çekip çıkarılmadıktan sonra KARABÜK DÜZGÜN BİR yapı kazanmaz.
TCDD Hattı / hatları, süratle Karabük’ün dışına veya Karabük’ün bir köşesine çekilip, o alanlar kullanıma açılmadıktan sonra Karabük böyle perişan bir görüntü sergilemeye devam eder..
Bu nokta da Belediye Başkanı Sayın ÖZKAN ÇETİNKAYA’YA DA çok ama çok önemli görevler düştüğü kesin ve Sayın ÇETİNKAYA bu görevlerden hiçbir sebeple kaçınmaz.
DEMİRYOLU HATTI / HATLARI NE OLACAK..?
***
ÖRNEĞİN; CHP’LİLER “YAHU 2025 YILINDA İTİBAREN EMEKLİ MAAŞ BAĞLAMALARINDA YÜZDE 30-35 NEDEN DÜŞECEK..”
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Karabük Şubesi, KARDEMİR işçilerine hitaben bir açıklama yayınlayarak “EMEKLİ MAAŞLARI 2025 YILINDA EMEKLİ OLURSANIZ, YÜZDE 30-35 ORANINDA DÜŞÜK BAĞLANIR…” demiş
Sonra da kendi Üyelerine SÜRATLE EMEKLİ OLUN çağrısı yapmış.
Şimdi AK Parti İl Başkanı ile polemik yaşayan CHP İl Başkanı Sayın VEDAT YAŞAR çıksa ve “KARDEŞİM EMEKLİ AYLIKLARI NEDEN DÜŞÜYOR. EMEKÇİ YILLARCA ÇALIŞMIŞ, NEDEN GÖZÜNÜZÜ EMEKLİ MAAŞINA veya EMEKLİNİN PARASINA DİKİYORSUNUZ..” diye sorsa, AK Partililer ne cevap verirler acaba..?
Bir kesimin vergilerinin silindiğine ait iddialar var.
Buna karşılık EMEKLİYE AZ PARA, bu ne biçim bir iş Yarabbi.
Üç ay sonra emekli ol, yüzde 30-35 az maaş al, PEKİ NEDEN..?
Bunun bir gerekçesi, bir sebebi olmadı değil mi..?
Birisi anlatsa da, KAMUOYU GEREKÇEYİ ÖĞRENSE YA..!
Veya; CHP’LİLER BİR SORSUN BAKALIM, GEREKÇE NEYMİŞ değil mi ya..!!
***
ÜLKÜCÜ CAMİADA ve MHP İÇİNDE ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENMİŞ BİR KARDEŞ “GERİ ALIRIZ BE ABİ..!”
Dün sabah, Ülkücü camiada ve MHP içinde çok / çok önemli görevler üstlenmiş bir kardeş ile karşılaştık, selam sabah faslından sonra MHP’Yİ sorduk..
“YAKINDA TESLİM ALIRIZ BE ABİ..” dedi.
Daha önceleri de yazmıştık, MHP İçinde bir gurup sürekli Genel Merkez ile temas halinde olduklarını ve bu Teşkilatın fesih edilmesi için çaba harcadıklarını anlatıyorlardı.
Hatta; EYLÜL / EKİM AYLARINI BEKLEYİN HELE diyorlardı..
Dün karşılaştığımız o kardeş de “YAKINDA TESLİM ALIRIZ BE ABİ..” dedi.
Geçmişte yine yazdık..
MHP İçinde bir kesim ki, Teşkilatı elinde tutan kesim, 31 MART YEREL SEÇİMLERİNDE OYLARIMIZI ARTTIRDIK derken, Teşkilata muhalif olanlar TÜM BELEDİYELERİ KAYBETTİK diyorlar..
İKİ GURUBUNDA DAYANDIĞI HAKLI GEREKÇELER VAR YANİ.
Bir kesim 14 Mayıs 2013 Seçimine göre OYLARIMIZI ARTTIRDIK derken, muhalefet gibi görünen kesim ise BELEDİYELERİ KAYBETTİK diyorlar..
MHP İçinde dip dalgaları sürüyor / sürdürülüyor galiba.
***
KARABÜK’ÜN “TURİZM SEKTÖRÜNE..” SUNABİLECEĞİ ÜÇ ÇOK ÖNEMLİ ALAN ve BİR TEK SAFRANBOLU
Karabük’ün Ülke TURİZM SEKTÖRÜNE sunabileceği ÜÇ VARIŞ YERİ bulunuyor ve bunlar SAFRANBOLU, Eskipazar HADRİANAPOLİS, YENİCE ORMANLARI.
Bunlardan, yalnızca SAFRANBOLU YETERİNCE DEĞERLENDİRİLEBİLİYOR..
Örneğin; Eskipazar HADRİANAPOLİS ANTİK KENTİ ne yazık ki öyle değil.
Bakın, örnek tam örtüşmese bile benzer yönleri var, URFA GÖBEKLİTEPE’NİN tanıtımı, Uluslararası Turizm piyasalarına tanıtımı, pazarlanmasına bir bakın, bir de HANDRİANAPOLİS ANTİK KENTİNİN pazarlanmasına bakın..
Bu nokta da KARABÜK HAYLİ GERİ POZİSYONDA DEĞİL Mİ..?
Öte yandan YENİCE ORMANLARI için AVRUPA’NIN Ormancılık alanındaki en önemli YENİ / BÖLGESİ olarak tanımlanır, bunu ilgili çevreler bilir. Ancak, KÜRTÜREL / TURİZM SEKTÖRÜ açısından pazarlanamamış durumdadır.
Avrupa Ülkelerinde gelenler oluyor, gruplar halinde gelenler olurdu..
Şimdi buraların daha üst düzey tanıtımı, daha yaygın tanıtımı, sektör bağlamında iyi pazarlanabilmesi Karabük Turizmi açısından çok / çok önemli elbet..
İL KÜLTÜR / TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ bu alan da daha gayretli mi olmalı acaba.?
***
ÖRNEĞİN, ÇEVRE – ŞEHİRCİLİK – İKLİM İL MÜDÜRLÜĞÜ ve KARABÜK’Ü BEKLEYEN DOĞAL AFET ve OLAYLARA
KARABÜK Çevre-Şehircilik – İklim İl Müdürlüğü, en azından bize göre Karabük’te en aktif olması gereken, iş yükü en ağır olan bir Müdürlüktür.
Örneğin; Çevre-Şehircilik – İklim İl Müdürlüğü görev alanı içine giren depremlere, sellere, orman yangınlarına veya iklim değişikliğine bağlı kuraklıklara, su kırlığına karşı neler öneriyor, neler yapıyor..
KARABÜK ve ÇEVRESİNDE SU SIKINTILARI BAŞLAYACAK ÖRNEĞİN..
ÇEVRE – ŞEHİRCİLİK – İKLİM İl Müdürlüğü bu konularda önleyici ve çok ciddi. çok eğitici tutumlar alarak, geniş toplumsal kesimlerin hazırlanmasını temin etmeli mutlaka..
Bakın kaç kez yazdık, duyurmaya, altını çizmeye gayret ettik.
Örneğin; KARDEMİR, şu an bile belirli oranlarda SU SIKINTISI çekiyor
Bunu giderebilmek amacı ile elindeki su kuyularını daha derine kazarak su temini noktasına gidiyor ve AKTAŞ BARAJI düşüncesine KARABÜK’TE KİMSE İTİBAR ETMİYOR nedense.
Yine AMDEĞİRMEN BARAJI uzun süreye rağmen, henüz yüzde 35-40 kadarı tamamlanabilmiş durumda ve hem sulama, hem de suya ulaşma bağlamında çok önemli bir tesis
İlgili Müdürlük bu konuların üzerine elindeki yetki ve sorumluluklarla gidemez mi, gitmesi gerekmez mi ve biraz daha fazla gayret gerekmez mi.?
Ne dersiniz gerekmez mi.?