BURASI KARABÜK

Yayınlama: 13.03.2024
A+
A-

BÖYLE ÇİRKİN SİYASET OLUR MU YARABBİ, 300 ARASINDAN BİRİSİNE, VER ÜÇ / BEŞ LİRA KONUŞTUR, SONRA VİCDAN..

Halk arasında “ÇİRKİN SİYASET..” denilen bir deyim vardır ve insanları çok rahatsız eder, bu yola sapanları son tahlilde gelir bulur / vurur..

Yapan /yapanlar hiçbir başarı yakalayamaz..

Hani son günlerin moda deyimi ile ZÜBÜK tipli Siyasetçi bunu yapar..

Birisinin zaafından, bir biçimde yararlanarak, rakip Siyasetçiyi zor duruma sokmak için KONUŞTURURSUNUZ, daha sonra işin öyle olmadığı ortaya çıkar, bu yolu deneyenler zarar görür..

Düşünün ki 300 – 350 civarında insan, yapılan bir YARDIMDAN / DESTEKTEN / KATKIDAN yararlandırılmış / yararlanmış ve bu 300 – 350 insandan birisi YARDIM EDEN HAKKINDA akla ziyan görüşler dile getiriyor..

Daha sonra O KİŞİ, çok çarpıcı bir görüş daha dile getirerek İTİRAFLARDA BULUNUYOR ve BANA ÖYLE KONUŞMAM İÇİN PARA VERDİLER diyor..

Kalan insanlar, zaten hayatlarından memnun..

Bir kişi, önce böyle diyor, sonra para verdiler onun için dedim diyor..!!

***

SON DÖNEM, KARABÜK BELEDİYELERİNDE ŞAİBE, SÖYLENTİ YOK, OLAMAZ DA, ÖZELLİKLE SAFRANBOLU, ELİK KÖSE İÇİN

Dün yine yazdık, okurlarımızla paylaştık, bir Belediye Başkanı, bir İmar işi nedeni ile bir muhatabından SON MODEL bir otomobil alıyor, kendisine yakın gördüğü bir başkasının üzerine kayıt yaptırıyor.

Kayıt yaptırdığına da güvenmiyor, elinden o aracın fiyatından çok daha yüksek bir senet alıyor, bununla da yetinmiyor aynı aracı YÖNETİMİNDEKİ BELEDİYEYE KİRALIYOR, her ay tıkır / tıkır araç kirası alıyor..

Kim bilir HANGİ BELEDİYE DE OLUYOR BUNLAR..?

Kim bilir O BELEDİYE BAŞKANI HANGİ PARTİLİ..?

Dün yine yazdık, okurlarımızla paylaştık, SON DÖNEM, Karabük özelinde ki Belediyelerde şaibe, söylenti, dedikodu çıkmıyor, olmuyor..

Örneğin Safranbolu’da Sayın ELİF KÖSE, Karabük’te Sayın RAFET VERGİLİ, Yenice’de Sayın ZEKİ ÇAYLI ve diğerleri için bu tür söylentiler, şaibeler, dedikodular hiç mi hiç olmuyor, tertemiz, dürüst bir dönem geçiriyoruz.

Basına, birçok Belediye yansıyor, ne fırıldaklar yapılıyormuş..

Karabük bu dönemi tertemiz geçiriyor, inşallah hep böyle olur..

***

YEREL SEÇİMLERDE MUHTARLAR DAHİL TÜM ADAYLAR, SEÇMENE “ÇAKI, ÇAKMAK, AYNA, TARAK..” NE VARSA İKRAM..

Geçtiğimiz gün bir MUHTAR ADAYI Kardeşimizle oturuyorduk “ABİ, BAŞTA MUHTAR ADAYLARI, HEMEN TÜM ADAYLAR SEÇMENE ULAŞMANIN YOLUNU BULDULAR..” dedi..

Nasıl diye sorduk..

Küçük hediyeler yaptırıyorlarmış..

Genellikle bez torba şeklinde ÇANTALAR yaptırarak, içine ÇAKI, ÇAKMAK, AYNA , TARAK  misali, küçük hediyeler koyarak SEÇMENLERE dağıtıyorlarmış..

KOLONYA, KAHVE gibi ikramlar da yapılıyormuş elbet..

Kapa / kapı dolaşarak bunların dağıtımı sırasında, seçmenle de, ayaküzeri bir selamlaşma, NASILSINIZ / İYİ MİSİNİZ ve de KENDİNİZE İYİ BAKIN  dileklerinde bulunuluyormuş..

Ne güzel değil mi..?

Sosyal dayanışma, kaynaşma, birliktelik böyle / böyle gelişir..

***

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI / MHP BAŞKAN ADAYI Sayın RAFET VERGİLİ “PARTİLERİNİN ADAYLARI / MİLLETVEKİLLERİ”

Karabük Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Sayın RAFET VERGİLİ, Siyaseti çok iyi yapan bir isim olarak biliniyor ve gerçekten de öyle..

MHP’nin çok / çok az oy aldığı dönem ADAY OLDU ve kazandı..

Halen de devam ediyor ve de edeceklerin içindeki en şanslı görünenlerden Sayın RAFET VERGİLİ. Geçenlerde bir açıklaması dikkatimizi çekti..

“PARTİLERİNİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINDAN,ÜÇ  MİLLETVEKİLİNİN DE HABERİ YOKTU..” diyerek, Sayın Vekillerin gücü, etkisi noktasını gündeme getirdi..

“GENEL BAŞKAN, GENEL MERKEZ İSİMLERİ BELİRLİYOR. BUNLARIN HİÇBİR ETKİSİ, GÜCÜ OLMADAN BELİRLİYOR ve GİDİN BU İSİMLERİ SEÇTİRİN…” talimatı veriyor, anlamından ifadeler kullandı..

Doğrusu, YERDEN / GÖĞE KADAR HAKLI, Sayın VERGİLİ..

Öyle değil mi..?

Siz söyleyin öyle mi / değil mi..?

***

DSİ KASTAMONU 23. BÖLGE MÜDÜRÜ, KARABÜK ŞUBE ŞEFİ OLARAK GÖREV YAPARKEN ve KARABÜK YATIRIMLARI..

DSİ Kastamonu 23. DSİ Bölge Müdürü Sayın YASİN DEVRİM, Bölge Müdürü olmadan önce, uzun yıllar DSİ ŞUBE MÜDÜRÜ olarak Karabük’te görev yaptı..

Çok başarılı, çok üretken, çok çalışkan bir Şube Müdürü olarak temayüz etti ve sonuçta BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ görevine layık görüldü, gerçekten de çok / çok başarılı bir Bürokrattır..

Şuan KASTAMONU BÖLGE MÜDÜRÜ..

Ancak, eski görev yaptığı DSİ KARABÜK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ, ne yazık ki ÜVEY EVLAT gibi kaldı ve bütün yatırımlar ÖDENEK SIKINTISI çekiyorlar..

Örneğin ALDEĞİRMEN BARAJI hangi aşamada,

İlçelerde ki GÖLET, ISLAH ÇALIŞMALARI, V.B. Yatırımların 2024 ödenekleri ne durumda ve bunlara ilişkin bilgiler, ne yazık ki pek hoş değil..

Hemen her KURUMDA OLDUĞU gibi, DSİ’de de üvey evladız sanki..

İş Karabük’e gelince HEP OLUMSUZLUK, HEP OLUMSUZLUK..!!

***

BAYIR MAHALLE AĞIZ / DİŞ HASTANESİ, KBÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ve YAPILMASI DÜŞÜNÜLEN FAKÜLTE BİNASI..

Büyük tantanalarla sonunda yıkılan / yıktırılan BAYIR MAHALLE DEVLET HASTANESİ, o civarda öyle bir travma yarattı ki, aradan geçen yıllara rağmen halen o travma ÇEVRE SAKİNLERİNCE atlatılamadı..

YIKILAN HASTANE yerine AĞIZ / DİŞ HASTANESİ yapıldı, vatandaş yine kaybettiği hastanesini unutmadı / unutamadı, ŞİRİNEVLER HASTANESİ EK BİNASI tesis edildi yine olmadı.

Neyse, bunları geçelim..

Birkaç yıldır KBÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ öğrencileri poliklinik öğrenimi nedeni ile, Bayır Mahalle AĞIZ / DİŞ Hastanesine gelmek zorundalar..

Bunun için ŞİRİNEVLER Hastanesi EK BİNASI kapatılacak, yerine DİŞ HEKİMLİĞİ Fakültesi Binası yapılacak şeklinde bir planlama üzerinde çalışılıyordu..

KARABÜK’ÜN HER İŞİ GİBİ, bu işi de henüz olmadı, olamıyor..

Neden acaba..?

***

KBÜ REKTÖRÜ PROF. DR. Sayın FATİH KIRIŞIK, İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ Sayın CEM ŞAHİN, Sayın ALİ KESKİNKILIÇ…               

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın FATİH KIRIŞIK..

AK Parti Karabük Milletvekili Sayın CEM ŞAHİN..

 AK Parti Karabük Milletvekili Sayın ALİ KESKİNKILIÇ..

Karabük Üniversitesi DİŞ HEKİMLİĞİ Fakülte Binası BAYIR MAHALLE, AĞIZ / DİŞ Sağlığı’nın hemen üstündeki ŞİRİNEVLER Hastanesi EK BİNASI kaldırılarak, o alana yapılacaktı, ne oldu..?

Buna ilişkin yıllardır bu planlama, bir düşünce vardı, ne oldu..?

ŞİRİNEVLER Hastanesi EK POLOKLİNİK Binası, yeni yapılan BEŞBİNEVLER’deki Hastane Bölümüne taşınacak ve boşalan o yere DİŞ HEKİMLİĞİ Fakülte Binası yapılacaktı..

Bu düşünceler, bu planlamalar ne oldu, bir gelişme var mı..?

Hele /hele, YEREL SEÇİMLERİN yaklaştığı şu günler, Siyasi figürler insanlara GÖKDEKİ YILDIZLARI bile vaat ederken, çok kalabalık sayılabilecek BAYIR MAHALLE-NAMIK KEMAL – ATATÜRK MAHALLESİ gibi yerleri ilgilendiren bu gelişmeden bilgi almak, o güzel oylarını, buna göre değerlendirmek isteyebilirler..

BİR HABER VAR MI, BU GELİŞMELERDEN..?

***

KASTAMONU KARAYOLLARI 15. BÖLGE MÜDÜRÜ Sayın YÜKSEL OĞUZHAN, BU YOLLAR SİZİN DÖNEMİNİZDE Mİ…?

Dün KEMAL OYMAN Küçük Sanayi Sitesinde bir işimiz vardı, yapılan ÇEVRE YOLUNDAN çıkıp, aynı yoldan geri dönmek durumunda olduk elbet.

KARAYOLLARI KASTAMONU 15 BÖLGE Müdürü Sayın YÜKSEL OĞUZHAN, bu yolların planlaması sizin döneminizde mi oldu Allah aşkına..?

Sizin TEKNİK KADRONUZ nasıl bir planlama yaptı böyle.

Hemen benim önümde İKİ – ÜÇ trafik kazası teğet geçerek atlatıldı, zira, ARAÇ KULLANICILARI NEREYE / NASIL / HANGİ GÜZERGAHTAN GİDECEĞİNİ kestirene kadar olanlar oluyor..

BÖYLE KARMAN ÇORMAN BİR YOL PLANLAMASI NASIL OLUR..?

Yazık, günah vallahi..

Olay Karabük’e geldiğinde, ya abuk / subuk planlamalar oluyor..

Ya işler ters gidiyor, yıllarca iş yapılmıyor..!!

Yazarın Son Yazıları
30.04.2024
14.05.2024
17.03.2024
10.05.2024
08.04.2024
05.03.2024
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.