BURASI KARABÜK

Yayınlama: 21.03.2024
A+
A-

DÜN KARDEMİR’DEN ARAYAN BİR KARDEŞ “ ABİ BİNA KONUSUNA DEĞİNMİŞSİN SAĞOL ve BU AYIP BİZE YETER…”

Dün sabah saatlerinde KARDEMİR’den arayan bir kardeş “ABİ, ARKADAŞLARLA YAZINI ŞİMDİ OKUDUK. GERÇEKTEN ÇOK / ÇOK HAKLISIN. BİNA KONUSUNDA, BU AYIP BİZE YETER, SENDİKAMIZA YETER..” anlamında sözler etti…

Sağolsun / sağolsunlar bize de övücü sözler ettiler..

O kardeş ve birlikte olduğu arkadaşların verdikleri bilgiye göre “GENEL BAŞKAN ve GENEL YÖNETİM KURULU, BU İŞİ BİRKAÇ KEZ ELE ALMIŞ ve BİNA YAPIMINA GİDİLMESİ YOLUNDA KARAR İSTİHSAL EDİLMİŞ..”

Ancak, bu iş bir türlü başlamamış..

Diyorlar ki “ABİ, GEÇENLERDE SENDE YAZDIN, 2025 YILINDA SÖZLEŞME VAR. ÇOK ÇETİN BİR SÖZLEŞME OLACAĞI DA KESİN. O ZAMAN SÜRATLE BİR BİNA YAPIMINA GİTMEK GEREK..”

Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve birlikte çalıştığı GENEL YÖNETİM KURULU Üyeleri ne derler bu duruma, gerçekten de orta yerde ÖZÇELİK-İŞ Sendikası’na hiç mi hiç yakışmayan bir durum var..

SENDİKA, İŞVEREN TAHSİSLİ BİR BİNADA HİZMET VERİR Mİ..?

***

“ABİ, 2025 YILINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMEMİZ VAR ve ÇOK ÇETİN GEÇECEĞİNİ ŞİMDİDEN SÖYLEYEBİLİRİZ..” İFADELERİ..

Dün, KARDEMİR’DEN bir kardeş aradı ve arkadaşları ile birlikte “ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI’NA HİZMET BİNASI..” yapımı için yazdıklarımızı okuduklarını söyledi..

Konuşmamızın bir yerinde “ABİ, BİLİYORSUN 2025 YILINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMEMİZ VAR..” dedi, durakladı ve “SAMİMİ KONUŞAYIM, BU SÖZLEŞMEMİZ ÇOK ÇETİN GEÇECEK, ÇOK CİDDİ SORUNLARIMIZ VAR..” ifadelerini kullandı..

Vergi olayı hayli rahatsız edici boyuttaymış galiba, bunu söyledikten sonra da “VERGİSİNİ İŞVERENİN ÖDEDİĞİ BİR KESİM VAR. DEMEK Kİ İŞVEREN ÖDEYEBİLİYORMUŞ..” falan gibi görüş dile getirdi..

Bunları söylerken de “YAŞANAN ENFLASYONU UNUTMAYALIM..” diyerek “ ÜCRETLERE BİR ZAM GELİYOR ve 1000 veya 1200 DOLAR ALMAYA BAŞLIYORUZ.. ARADAN KISA SÜRE GEÇİYOR, AAAA..!! BİRDE BAKIYORUZ 800 – 900 DOLARA DÜŞMÜŞÜZ..”  gibi değerlendirmeler yaptı..

Nasıl bir sistemdir bilmiyoruz ve EŞEL MOBİL SİSTEMİNE geçmek bize göre en iyisi, şeklinde düşündüklerini söyleyerek “DEDİM YA ABİ, 2025 ÇOK ÇETİN GEÇECEK. O NEDENLE YÜZLÜ / YÜZLÜ TALEP YAPMAK İÇİN ÖNCE BİNA ŞART..” dedi..

O kardeş bize bunları anlatırken, arkadan alkış sesleri geliyordu..

***

CHP SAFRANBOLU İLÇE BAŞKANI Sayın BAHTİYAR ACAR “AK PARTİ ADAY TANITIM TÖRENİNE İLİŞKİN..” ELEŞTİRİLER..

CHP Safranbolu İlçe Başkanı Sayın BAHTİYAR ACAR, geçtiğimiz günlerde yapılan AK Parti ADAY TANITIM ve PROJE açıklama töreni sırasında yapılan konuşmalara ve konuşmacılara ilişkin çok sert eleştiriler getiriyor.

YAZILI BİR AÇIKLAMA YAPMIŞ, Sayın BAHTİYAR ACAR..

Bir konu bizim de dikkatimizi çekti doğru ve Mimar Sayın ELİF KÖSE döneminde SAFRANBOLU BELEDİYESİ en küçük bir söylentinin, şaibenin hedefi, kaynağı olmadı..

Geçmiş yılları hatırladık doğrusu..

PARKE TAŞI İLE KOVALANAN BAŞKAN ve BAŞKAN ARACI..!!

KAYYUMA GİDEN SÜREÇ..

Daha gerilere gitmenin anlamı yok elbet ve CHP İlçe Başkanı Sayın BAHTİYAR ACAR kısmen bunlara değinmiş, bu olaylara yol açanların  konuşma yapmalarını sert biçimde eleştirmiş..

Ayrıca, Siyasi olarak tavır değiştiren isimlerden de söz etmiş..

CHP İlçe Başkanı Sayın BAHTİYAR ACAR’ı ilk kez bu kadar hiddetli gördük..

Demek ki çok / çok sinirlenmiş..

***

TARİHİ ESERLERE DÜŞKÜNLÜĞÜ İLE BİLİNEN, KIBRIS’LI AYŞEGÜL TECİMER, ESKİDEN SAFRANBOLU’YA SIK GELİRDİ….

Safranbolu’yu anlatmaya ne kelimeler yeter, ne de bizim kelime dağarcığımız, ifade tarzımız yeter. SAFRANBOLU BİR DEĞERDİR, ANLATILAMAZ BİR DEĞERDİR..

Bu değer, hep / her zaman BİR ÇEKİM MERKEZİ olmuştur ve bu Kenti görmeye binler, onbinler, yüzbinler gelir / gezer, ilgi ile Kenti değerlendirir.

Geçmiş yıllarda Kıbrıs’lı TARİHİ ESER / KİTAP MERAKLISI olduğu bilinen ve bunların KAÇAKÇILIĞI iddiaları ile çok ciddi hukuksal süreçler de yaşamış olan AYŞEGÜL TECİMER hanımefendi de çok gelirdi Safranbolu’ya..

NEDEN GELDİĞİ HEP MERAK KONUSU OLMUŞTUR..

Safranbolu’yu görmeye geldiği, bu tarihi havayı teneffüs etmeye geldiği çevresi tarafından hep söylenirdi. AYŞEGÜL TECİMER çok ilgili bir isimdi Safranbolu’ya..

KIBRIS KÖKENLİ AYŞEGÜL TECİMER, adeta hemşerimiz olmuştu..

***

KARDEMİR ENERJİ SEKTÖRÜNE GİRECEK, ÖZELLİKLE GÜNEŞ ENERJİSİ ve ARAYIŞLARI YAZMIŞTIK, BAKIN ERHALLER’E….

Uzunca bir süre önce, KARDEMİR ENERJİ SEKTÖRÜNE GİRECEK şeklinde yazmıştık, okurlarımızı bilgilendirmeye gayret etmiştik..

Bunun için GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ  üzerinde durulduğunu ve UYGUN / GENİŞ ARAZİLERİN arandığına işaret ederek GÜNEYDOĞU İLLERİNDE arayışlar olduğuna işaret ettiğimizi anımsıyoruz..

Aslında sanayi sektöründe buna ilişkin çok haber var..

Örneğin, KARABÜK KÖKENLİ ERHALLER Şirketi, AYDIN İli’nin BOZDOĞAN olarak bilinen Bölgesinde, yaklaşık 6 hektarlık bir alana GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ kurduğunu öğreniyoruz..

ERHALLER, KARABÜK’ÜN EN KÖKLÜ TİCARİ AİLESİDİR..

KARABÜK’ÜN KURULUŞ GÜNLERİNE DAYANAN BİR GEÇMİŞİ olan ERHALLER Ailesi, değişik sektörler de Ticaret yapan, çok düzgün bir ticari yaşamları olan Ailedir..

Şimdi GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİNE girmişler..

Bu manada KARDEMİR’den daha erken davranmışlar yani..

GÜNEŞ ENERJİSİ Ülkenin ve Dünya’nın geleceği..

***

DÜN BİRKAÇ  EMEKLİ DOSTUMUZLA SOHBET EDERKEN ; “KARABÜK EMEKLİSİ NEDEN SOKAĞA İNİP EYLEM YAPMAZ.!”

Dün birkaç emekli dostumuzla oturduk, sohbet ederken, bir anda EMEKLİLERİN ÜLKENİN BİRÇOK YERİNDE sokağa inip eylem yaptıkları gündeme geldi..

Televizyonlarda biz de rastladık o görüntülere..

Hatta ; ZONGULDAK’TA BİLE EYLEM YAPTI EMEKLİLER..

Buradan yola çıkan EMEKLİ bir dostumuz “KARABÜK EMEKLİSİ NEDEN EYLEM YAPMAZ, SESİNİ DUYURMAZ ACABA..?” gibi bir yaklaşım getirdi..

KARABÜK’TE ÇOK CİDDİ BİR EMEKLİ NÜFUSU VAR..

NEREDEYSE KARABÜK, TOPLAM NÜFUSUNUN YARISI EMEKLİ..

Neden eylem yapılmaz, gibi bir soru gündeme geldi..

Bu sorunun cevabı, EMEKLİLERİN Örgütlüğü elbet, EMEKLİLER CEMİYETİ veya DERNEĞİ Bunu organize edecek ki, böyle bir ses duyurma, eylem yapma işi gerçekleşecek.

BU CEMİYET YÖNETİM YAPISI ile böyle bir şey olur mu..?

Kararı siz verin olur mu..?

***

AYRICA, KARABÜK EMEKLİSİNİN SOKAĞA İNMEMESİNDE Sayın RAFET VERGİLİ’NİN “EKMEK, SU, OTOBÜS UCUZLUĞU.”  

Dün sohbet ederken, Karabük’te EMEKLİNİN SOKAĞA inip / inmemesi üzerinde laf çevirdik ve “KARABÜK EMEKLİSİNİN SOKAĞA İNMESİNE, Sayın RAFET VERGİLİ’NİN MANİ OLDUĞUNU..” öne süren arkadaşlar oldu..

Nasıl yani, sokağa inmeyin mi diyor, dedik..

“OLUR MU CANIM, KARABÜK EMEKLİSİ, EKMEĞİ UCUZ ALIYOR, SUYU UCUZ KULLANIYOR, TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ ve BÜTÜN BUNLARIN EMEKLİYE 1500-2000 LİRA AYLIK GETİRİSİ VAR..”

Bunları söyleyen emekli arkadaşlar oldu iyi mi..?

Şimdi de SAFRANBOLU Belediye Başkanı Mimar Sayın ELİF KÖSE Safranbolu’da BU TÜR UYGULAMALARI BAŞLATTI ve ayrıca İKİ DİNİ BAYRAM DA EMEKLİLERE BİNER LİRA İKRAMİYE VERECEĞİNİ SÖYLEDİ..

Bütün bunlar emeklinin, en azından nefes almasını sağlıyor..

Olayın üzerine bir de EMEKLİLER DERNEK Yönetimini ekleyin..

EMEKLİ KARABÜK ÖZELİNDE HAREKETSİZ, SESSİZ yaşayıp duruyor..

***

Sayın RAFET VERGİLİ’NİN GÜNDEME GETİRDİĞİ, BİZİM DE KATKI VERDİĞİMİZ TSO’NUN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ…

Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ olayını ilk kez, şu an KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI olan Sayın RAFET VERGİLİ gündeme getirmiştir..

O zaman, biz ANAP Zonguldak İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyorduk ve Zonguldak İkinci Seçim Bölgesi Koordinatörü görevini yürütüyorduk.

1983’lü yıllar ve o zamanki Karabük TİCARET ve SANAYİ ODASI Yönetimi olarak Hamdi GÜNEŞ, Rasim ERTAŞ, Rahmetli Ziya ÜNSAL, Ahmet BİBER, şu an ismini anımsayamadığımız bir kadro ile Zonguldak Valisi ile temasa geçildi..

Birlikte Vali Sayın SAİM ÇÖTÜR’ü ziyaret ederek girişim başladı..

Sonra çok serüvenler yaşandı..

Halen ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ tamam değil galiba, değil mi..

Yazarın Son Yazıları
02.05.2024
19.04.2024
02.04.2024
16.03.2024
16.05.2024
11.03.2024
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.