BURASI KARABÜK

Yayınlama: 20.04.2024
A+
A-

KARABÜK ŞEHİRİÇİ TRAFİK OLAYINI KESİNLİKLE “BASİTE ALMAK HAKKINA SAHİP DEĞİL..” ve ÇOK CİDDİ BİR PLANLAMA YAPILMALI

Karabük’ü bekleyen en önemli tehlike, ŞEHİRİÇİ TRAFİK olayı.

Karabük bu konuyu, HAFİFE ALMAK GİBİ BİR HAKKA SAHİP DEĞİL.

Dikkat edin, Karabük’lü araç sahiplerinin Karabük yaşayanlarının ŞEHİRİÇİ TRAFİKTE geçen zamanları her geçen gün uzuyor ŞEHİRİÇİ TRAFİK her geçen gün, bir önce ki güne oranla daha da kilitlenme noktasına gidiyor..

BUNUN ÇÖZÜMÜ NEDİR..?

YENİ YOLLAR, GÜZERGAHLAR AÇILMASI ÇOK / ÇOK ZOR..

O zaman, mevcut yolları nasıl daha verimli kullanabiliriz, şehiriçi trafikte nasıl daha az zaman kalırız hesabı mutlaka yapılmalı. Yoksa, ilerleyen zamanda olay tam içinden çıkılmaz hale gelecektir..

TRAFİĞE ÇIKAN ARAÇ SAYISI, HER GEÇEN GÜN ARTIYOR..

TRAFİKTE SEYREDİLEN YOLLAR AYNEN KALIYOR..

O zaman, ne yapmak gerek dersiniz..?

***

 VALİ Sayın MUSTAFA YAVUZ, BELEDİYE BAŞKANI Sayın ÖZKAN ÇETİNKAYA, İL EMNİYET MÜDÜR Sayın MEHMET ALİ HASAN KÖSE.

Karabük Valisi Sayın MUSTAFA YAVUZ, Belediye Başkanı Sayın ÖZKAN ÇETİNKAYA, Karabük İl Emniyet Müdürü Sayın MEHMET ALİ HASAN KÖSE, ivedilikle Karabük ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİNE geçerli, kalıcı bir çözüm üretmeliler..

MUTLAKA GÜNDEMLERİNDEDİR..

ŞEHİRİÇİ TRAFİK, GÜN GEÇTİKÇE İÇİNDEN ÇIKILMAZ BİR HAL ALIYOR..

Özellikle günün belirli saatlerinde, trafikte tıkanmalar oluyor, işin bir başka yönü ise şehiriçi trafikte tıkanma dakikaları gün geçtik uzuyor, süreç uzun zamana evriliyor..

ARTIK ANA CADDELERDE Kİ, TIKANMALARA ALIŞILDI..

Şimdi ARA SOKAKLAR DA bile, tıkanmalar oluyor..

Örneği n; bizim bulunduğumuz ULUCAMİ SOKAK günde hiç değilse 10 kez tıkanıyor. Araç sürücüleri, adeta barut oluyorlar, tartışmalar gırla gidiyor..

Anlatmak istediğimiz; Artık tıkanmalar ANA CADDELERDEN ara SOKAKLARA kadar yansıdı ve şehiriçi trafik, gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal alıyor..

BİR MASTER PLAN HAZIRLANMA ve UYGULAMA DÖNEMİ GELDİ..

****

KARABÜK GENELİNDE, BAŞTA UYUŞTURUCU OLMAK ÜZERE TÜM KANUNSUZLUKLARLA BÜYÜK BİR MÜCADELE DÖNEMİ ..

Karabük özü itibarı ile sakin / huzurlu bir Kenttir. Ancak, son dönemlerde UYUŞTURU başta olmak üzere, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ kaynaklı bazı Kamu Vicdanını yaralayan gelişmelerden söz edilir oldu.

KARABÜK EMNİYET BİRİMLERİ, adeta DİKEN ÜZERİNDELER..

Tüm birimler canlarını dişlerine takmışlar, vatandaşın huzurunu / rahatını bozanlarla, insanlarımızı kötü alışkanlıklara sevk etmeye çalışanlarla mücadele ediyorlar.  Yüce Rabbime şükür, Karabük’te olmaz, hiç olmamıştır ama teröre karışan, bulaşanlarla müthiş bir mücadele ediyorlar.

Birkaç kez daha yazdık, anlatmaya gayret ettik.

Vali Sayın MUSTAFA YAVUZ, bütün bunlar noktasında Karabük’ün en büyük şansı. Zira, Karabük’e gelmeden önce görev yaptığı alanlarda uyuşturucu, terör noktaları ve bunlara benzer Kamu düzenini bozan / bozmaya yönelik olaylar biraz daha yoğundu.

O deneyimleri ile Karabük’te çok hassas bir görev sürecine ve Kamu düzenini bozabilecek olaylara karşı mücadeleye girdi, Vali Sayın MUSTAFA YAVUZ

Kazanan Karabük oluyor, olmaya devam ediyor..

Karabük’te, en küçük bir kanun dışılığa geçit yok.

Bu noktada, herkes huzur içinde olabilir..

***

AK PARTİ ÖNEMLİ GÖREVLERDE BULUNMUŞ BİR DOSTUMUZ “VEKİLLERİMİZİ YAZMIŞSIN..”

AK Parti içerisinde çok önemli görevlerde bulunmuş bir dostumuz, kardeşimiz “MİLLETVEKİLLERİMİZİ YAZMIŞSIN..” dedi..

Milletvekillerimizin kendi İLÇELERİNDE İl Genel Meclis Üyelerini firesiz çıkartamadıklarını, hatta CHP’Lİ vekilin hiç İl Genel Meclis Üyesi çıkartamadığını yazmıştık..

Orada, Sayın CEM ŞAHİN’İN Ovacık, Sayın ALİ KESKİNKILIÇ’IN Eskipazar, Sayın CEVDET AKAY’ın Yenice İlçesinden olduklarını da belirtmiştik.

AK Parti içerisinde görev yapan o dostumuz, kardeşimiz “MİLLETVEKİLLERİMİZE BAKTIM, HİÇ KARABÜK MERKEZ KÖKENLİ YOK..” dedi.

Daha sonrada “BEN BÖLGECİLİK OLAYINI, HEM SEVMEM, HEM İNANMAM. ANCAK, SİYASİ PARTİLER NEDENSE KARABÜK MERKEZE HİÇ Mİ HİÇ, ÖNEM VERMİYORLAR. BUNU YANLIŞ BULUYORUM..” yolunda ifadeler kullandı..

Sonra da Siyasi kadroları, özellikle  mensubu olduğu AK Parti kadrolarını saydı ve “NEREDE KARABÜK MERKEZ İNSANI, HANGİ GÖREV YERİNDE KARABÜK MERKEZİNDEN KİM VAR..” gibi çok çarpıcı ifadeler kullandı.

Ne diyelim, pek de haksız sayılmaz herhalde..

***

PİYASALAR KARMAN ÇORMAN, PARA SIKINTISI BÜYÜK, ELİNDEKİ MALI ÇIKARTMA GAYRETİ

Ticari piyasalar, karman çorman. Ülkenin yüzde 3-5’ lik bir kesimi fevkalade üst düzey  yaşarken, geri kalanlar yarısı düşünerek karalar bağlıyor..

Dün, Karabük dışı birkaç görüşmemiz oldu..

Özellikle, buğday / un ve türevleri konularını konuştuk.

Bankaların kredileri durdurması, daha önce verilen kredilerin geri çağırılması, kredi maliyetleri gibi    anormal büyüklükte sıkıntılardan söz ettiler.

Çekini, senedini ödemekte zorlananlar “ ELLERİNDEKİ MALLARI GEÇTİĞİ PARAYA SATIYORLAR ve ÖDEMELERİNİ YAPIYORLAR..” denildi..

Bu arada ASGARİ ÜCRETE ve EMEKLİ MAAŞLARINA Temmuz ayında zam yapılmayacağına yönelik çıkan haberlerle ilgili yerlerde müthiş tepki yaratıyor..

ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞAN İŞÇİLER hafta geçmeden ve haklı olarak, patronlarının kapısına dayanarak GEÇİNEMİYORUM, BİRAZ ZAM..” diyorlarmış..

Ülke ekonomisi, sıkıntılı bir süreçten geçiyor..

Hem de öyle böyle sıkıntılı bir süreç değil bu..

Karabük piyasalarında bile DEMİR FİYATI maliyetin altında satılıyor diyen çevreler var ve bu sıkıntının, çok değil iki / üç ay içinde dayanılmaz hal alacağını da söylüyorlar..

Yüce Tanrım, hepimize yardım etsin..

***

KIYMA FİYATI 600 LİRAYA DAYANDI, NE OLACAK BU GİDİŞİN SONU YARABBİ

Dün, birkaç kasap hemşerim ile görüştük. Kıyma fiyatı 600 liraya dayandı diyorlar ve bunun devam edeceğinden de eminler..

NE OLACAK BU İŞİN SONU..?

Ülkenin 3 – 5 milyon kişisi MUTLU AZINLIK..

GERİ KALAN SIKINTILI..

Kimileri yarın ne yiyeceğini düşünürken, kimileri istakoz tüketip, bunları da sosyal medyasından halka gösteriyor iyi mi..?

Dedik ya, kıyma fiyatı 600 liraya dayanmış diye. Hayvan üreticisi, bu fiyatlardan ne kazanıyor diye de sorduk..

Hayvan üreticisinin durumu hakkında, hiç de iç açıcı konuşan olmadı. Her türlü yem fiyatları almış başını gitmiş, hayvan üreticilerinin çoğu icralık deniyor..

Bu güzel Ülke, ne hallere düştü Yarabbi..

Her gelen gün, bir önceki günü aratıyor değil mi..?

***

DÜN Sayın ZİYA ALAK ile BİRLİKTE, ŞİRİNEVLER HASTANESİ BAŞHEKİMİ’Nİ ZİYARET ETTİK…

Dün Sayın ZİYA ALAK ile birlikte, ŞİRİNEVLER HASTANESİ Başhekimi Doç. Dr. Sayın ERKAN DOĞAN’ı ziyarete gittik.

Doç. Dr. Sayın DOĞAN, Hastane bünyesindeki bir dizi değişikleri anlattı. Örneğin; ASANSÖR bakımını anlatırken, sisteme göre ASANSÖRÜ çalıştırıp /çalıştırmamak elimizde bile değil gibi bilgiler verdi.

Bakanlık ile Bakım Yapan Firma arasındaki prosedüre göre, ilgili firma “BU ASANSÖRE BAKIM GEREK ÇALIŞTIRILMAYACAK..” dediği anda, asansör duruyormuş.

KULLANICILAR, BUNU NEREDEN BİLSİNLER Kİ..

İdareyi suçluyorlar ve “BİR ASANSÖRÜ BİLE ÇALIŞTIRAMLIYORLAR..” gibi yakınmalar dile getiriyorlarmış iyi mi..?

Bu sohbet sırasında, biz özellikle KARABÜK ÜNİVERSİTESİ hakkında çıkan söylentileri ve bu söylentilere esas olan HASTALIKLARI, bu hastalıkların  HASTANEYE gelip / gelmediğini sorduk..

Mutlaka bize gelmesi gerekir, şu ana kadar bu tür hastalar hiç gelmedi diyerek “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’Nİ YIPRATMAYA YÖNELİK ÇIKAN SÖYLENTİLERİN NE ASLI VAR, NE BİR DAYANAĞI VAR..” iddialarını dile getirdi..

“O TÜR HASTALIKLAR MUTLAKA BİZE İNTİKAL EDER, ETMEK ZORUNDA. ANCAK HİÇBİR VAKA GELMEDİ..” bilgilerini verdi, sonra da “BİR KAYNAK O SÖYLENTİLERİ ÇIKARTARAK, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’Nİ YIPRATMAYI HEDEF ALDI ve KARABÜK’E YAZIK ETTİLER..” dedi.

Gerçi bu işler bizim dışımızda, ancak Karabük adına üzücü, Karabük adına yıpratıcı ve yanlış bilgilerle dolu. Yalan bilgilerle dolu, şeklinde de üzüntülerini dile getirdi..

ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NDE, GÖZLE GÖRÜLÜR İLERLEMELER VAR GERÇEKTEN..

Yazarın Son Yazıları
06.03.2024
22.03.2024
08.04.2024
02.04.2024
03.05.2024
03.04.2024
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.