BURASI KARABÜK

Yayınlama: 25.04.2024
A+
A-

Sayın RAFET VERGİLİ DÖNEMİNDE YAPILAN “KENT ORMAN ve KANYON PARK TESİSİ..” BİNLERCE İNSANIN AKINI..

Karabük yaşayanları hep yakınırlar ve “KARABÜK’TE NEFES ALACAK BİR DİNLENME YERİ / PARKI YOK..” derler. Bu türlü yakınmaları sürekli duymak mümkündür, Karabük insanlarından..

OYSA, PEK DE ÖYLE DEĞİL YANİ..

23 Nisan ÇOCUK BAYRAMI TATİLİNDE, onbinlerce insan Sayın RAFET VERGİLİ’nin Belediye Başkanlığı döneminde yapılan KENT ORMAN Tesisi ile KANYON PARK SPOR Tesisine akın etti.

KENT ORMANINDAKİ, durumu görmeye gitmiştik. Orada KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’nde Daire Başkanı konumunda olan bir dostumuz, kardeşimizle karşılaştık..

AİLESİ İLE BİRLİKTE  KENT ORMANA GELMİŞ, DİNLENİYORDU..

Kucaklaştık, daha sonra da “İLK KEZ GELİYORUM. NE KADAR GÜZEL YAPILMIŞ. MUHTEŞEM BİR YER OLMUŞ..” dedi. Biz de kendisine, Sayın VERGİLİ’NİN emeğidir, çalışmasıdır. Gerçekten, çok güzel bir mekan oldu dedik..

O dostumuz, o kardeşimiz “ SENİ VEKİL EDİYORUM, BENİM ADIMA  Sayın VERGİLİ’YE TEŞEKKÜR EDER MİSİN..” dedi ve üzerimizde kalmasın, teşekkürü iletiyorum işte..

Kadın / erkek binlerce insan KENT ORMANDAYDI..

***

Sayın RAFET VERGİLİ’NİN “KANYON PARK PİKNİK ALANI PROJESİ..” ve BİNLERCE İNSANIN NEFES ALIP, DİNLENMESİ…

Bir önceki yazımızda da vurgulamaya gayret ettik, Karabük yaşayanları “BİR PARKIMIZ YOK, OTURUP DİNLENEBİLECEK BİR ALANIMIZ YOK..” falan diye yakınırlar..

Pek öyle değil yani..

Örneğin, KENT ORMAN ile ilgili yazdık..

23 Nisan Bayram günü havalar da çok iyi gidince, Resmi tatil günü çocuk / çocuk geçirmek isteyen binlerce kişi kendisini Sayın RAFET VERGİLİ’nin çok önem verdiği projesi KANYON PARK PİKNİK Alanına attı.

Müthiş, güzel bir alan kazanmış Karabük

BİNLERCE İNSAN kadın / erkek / çoluk / çocuk KANYON PARK PİKNİK Alanında dinlendiler, güzel vakit geçirdiler, oturup sohbet ettiler, yediler / içtiler..

BURADA YER BULAMAYIP, KENT ORMANA GİDENLER OLDU..

Her iki alanda BAKIMLI, TERTİPLİ. Kimsenin / kimseyi rahatsız etmediği yerler..

KARABÜK ÇOK / ÇOK GÜZEL İKİ TESİS KAZANMIŞ, kıymetlerini bilelim yani.

***

YAYALAŞTIRILMIŞ YOL ÜZERİNDE AK PARTİ ve CHP TARAFINDAN DÜZENLENEN 23 NİSAN ÇOCUK ETKİNLİKLERİ…

23 Nisan ÇOCUK BAYRAMI, Karabük’te de coşkulu ve güzel törenlerle anıldı. Çocuklar mutlu, aileler mutlu, geniş bir halk kesimi ise umutlu gün geçirdi, günler geçirme temennisinde bulundu.

23 Nisan günü, YAYALAŞTIRILMIŞ YOL ana / baba günüydü..

AK Parti çocuklar için etkinlikler düzenlemişti ve Parti Yöneticilerinin nezaret ettiği etkinlikler ne kadar güzeldi. Çocuklar ve gençler, gönüllerince eğlendiler o etkinliklerde..

Hemen 100 metre ötelerinde de, CHP İl ve Merkez İlçe etkinliği vardı..

Çocuklar, gençler düzenlenen etkinliklerde boyama çalışmaları yaptılar, ne kadar neşeli vakit geçirdiler Yarabbi. Ve CHP İl VE Merkez İlçe Başkanları, Yöneticileri, Kadın, Gençlik Kolu Yöneticileri oralardalardı..

Etkinliklerin eksiğini / gediğini anında tespit edip giderdiler..

Etkinliklere nezaret ettiler..

Demokrasi, ne güzel bir şey Yarabbi..

AK Parti ve CHP bir dizi etkinliği, adeta sırt / sırta gerçekleştirdi..

Kimse / kimseye karışmadı, hatta yardımcı bile oldu iyi mi..?

***

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI, YENİŞEHİR STADYUMUNDA KALABALIK BİR KATILIMLA KUTLANDI.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI Resmi törenleri, Yenişehir Stadyumunda kutlandı. Bu yıl kutlamalar, çok yoğun bir katılımla gerçekleşti..

Seyircileri arasına ASKERLERİN DE alınması, olması ne güzel bir manzaraydı..

Düşünenlere, teşekkür etmemiz gerek.

Karabük GENÇLİK ve SPOR İl Müdürlüğü mekan sorunlarını çok iyi hazırlamış, törenlere hazır tutmuş. Karabük İL MİLLİ EĞİTİM Müdürlüğü de içerikli, coşkulu bir tören programı koydu ortaya.

Çocuklarımız, ne güzel hazırlanmışlar..

ÇOK GÜZEL TABLOLAR, KOYDULAR ORTA YERE..

Bu çocuklar Ülkenin geleceği, hepimizin ortak gururu elbet..

23 NİSAN COŞKU İLE KUTLANDI.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE, TEŞEKKÜR ETMEK GEREK ELBET..

Çok yoğun bir katılım vardı, bu yıl..

***

KARDEMİR ENERJİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA Sayın MEHMET CEYLAN GETİRİLDİ ve BÜYÜK YATIRIMLAR.

Hatırlayan okurlarımız vardır, KARDEMİR yakın bir gelecekte ENERJİ SEKTÖRÜNE çok ciddi bir oyuncu olarak girecek ve bu nedenle yapısal bir dönüşüme giderek daha önceki ENBATI Şirketi KARDEMİR ENERJİ A.Ş. olarak revize edildi..

KARDEMİR ENERJİ A.Ş.YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA ,Karabük Milletvekilliği ve iki Dönem Bakan Yardımcılıkları görevinde de bulunmuş Sayın MEHMET CEYLAN  getirildi.

KARDEMİR ENERJİ Şirketi, çok ciddi yatırımlar yapmaya hazırlanıyor ve GÜNEŞ ENERJİSİ, RÜZGAR ENERJİSİ, bu yatırım düşüncelerinin ilk akıllara gelenleri..

Bilindiği gibi, KARDEMİR’İN Karabük çıkışında ve YEŞİL MELİSE Köyü civarında bir elektrik üretim merkezi var ve burada bizim bildiğimiz 21 MW civarında bir elektrik üretimi gerçekleşiyor.

Ayrıca, o civara bir de GÜNEŞ ENERJİ sistemi yapılabileceği üzerinde fikirler verilirken, henüz kesinlik kazanmayan bu düşünce ile 10 MW civarında da bir elektrik üretimi üzerinde yoğunlaşılıyor..

Sayın MEHMET CEYLAN, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi..

Çok zor görevin altına giren Sayın CEYLAN, mutlaka başarılı olacaktır..

***

KARDEMİR ENERJİ A.Ş. ÇOK CİDDİ YATIRIMLARIN EŞİĞİNDE ve ÇOK SIKINTILI İŞLEMLERİN AŞILMASI Sayın CEYLAN..

KARDEMİR ENERJİ A.Ş. kanalı ile, çok ciddi yatırımların eşiğinde. Bu yatırımlar öyle haydi denilince dediğiniz yere yapılmıyor ve bir yığın sıkıntılı işlemlerden, birçok Bakanlık ve Genel Müdürlük onayından geçiyor.

O NEDENLE, Sayın MEHMET CEYLAN Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildi. Ayrıca, çok / çok güçlü isimlerden kurulu bir de Yönetim Kurulu oluşturuldu..

Eski ENBATI Şirketi, revize edildi..

Yeni KARDEMİR ENERJİ A.Ş.KURULDU ve çok ciddi yatırımların eşiğinde..

Örneğin, bir GÜNEŞ ENERJİ sistemi için, kaç Bakanlık, kaç Genel Müdürlük izini gerek. Aynı şekilde, RÜZGAR ENERJİ sistemi düşünün, kaç Bakanlığın, kaç Genel Müdürlüğün kapısı aşındırılacak..

Sayın MEHMET CEYLAN Siyasi deneyimi, ağırlığı olan bir isim..

Bu işleri çekip / çevirme noktasında, en ideal isim elbet..

Yatırımlar noktasında, Karabük Özeli de Sayın CEYLAN eli ile yararlanır elbet.

Çok / çok yerinde bir gelişme olarak görmek gerek..

***

10 YILI AŞKIN BİR ZAMANDIR KONUŞULAN, BİR TÜRLÜ MESAFE ALINAMAYAN OVACIK AKTAŞ BARAJI ve KARDEMİR

10 Yılı aşkın bir zamandır üzerinde laf çevrilen, ancak bir mesafe alınamayan OVACIK AKTAŞ Barajı, KARDEMİR ENERJİ A.Ş. tarafından gündeme alınabilir mi..?

Bu nokta da, Sayın MEHMET CEYLAN mutlaka bir girişim yapacaktır..

OVACIK, AKTAŞ BARAJI basit bir yatarım değil elbet. Önce, çok önemli bir araştırma ile alanın durumu, ekolojik dengelere etkisi gibi birçok yönü ile üzerinde çalışmalar yapılacak..

Eğer olay fizibil çıkarsa, yatırım aşamasına gelinecek falan.

OVACIK AKTAŞ Barajı noktasında, KARDEMİR üzerinde hissedarların belirlediği YÖNETİM KURULU oluştuğu zamanlar Yönetim Kurulu Başkanı Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN ve Başkan Vekili Sayın KAMİL GÜLEÇ öneri de bulunmuşlardı.

OVACIK, AKTAŞ BARAJINI KARDEMİR OLARAK BİZ YAPALIM demişlerdi..

Zira, ENERJİ ÜRETİMİ Barajdan yapılacaktı..

KARDEMİR’in her geçen gün artan SU İHTİYACI, yine aynı olacaktı.

BARAJ, SU İHTİYACINI karşılayacaktı..

Şimdi ENERJİ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MEHMET CEYLAN, BU Yörenin insanı olarak OVACIK AKTAŞ BARAJI konusunu gündemine alarak araştırmaya başlayacaktır elbet..

Bir başka isim, o görev de olsa böyle umutlu olmak mümkün olur muydu..?

***

BİR ZAMANLAR, KARABÜK BELEDİYESİ TARAFINDAN CADDE ve SOKAKLAR YIKANIRDI, GECELERİ TERTEMİZ YIKANIRDI..

Karabük Belediyesi TEMİZLİK İŞLERİ Müdürlüğü, bir zamanlar Karabük’ün CADDE ve SOKAKLARINI yıkatırdı. Geceleri yapılan bu yıkama işleminden sonra, her taraf pırıl / pırıl olurdu..

ŞİMDİ, O UYGULAMA  KAÇ AYDIR YAPILMIYOR..

Sayın RAFET VERGİLİ döneminde, Karabük Belediyesi TEMİZLİK ELEMANI olarak ciddi bir eleman alımı da yaptı ve bu elemanlar uzun süre mükemmel çalışıyorlardı..

Şimdi, sanki sıkıntılı bir ortam var gibi..

Bunun gerekçesi de, herkesin kendisini bir başka birime atma gayretinden mi, yoksa bilemediğimiz başka nedenleri mi, ama Kentin temizlik noktasında sıkıntılı bir durumu var gibi görünüyor..

CADDE ve SOKAK YIKAMALARI, UZUNCA SÜREDİR YAPILMIYOR..

Temizlik biriminden kaçma, başka birimlere geçme mi bilmek zor, sıkıntı var.

Yazarın Son Yazıları
17.04.2024
08.04.2024
04.04.2024
18.03.2024
22.03.2024
24.03.2024
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Adem.. dedi ki:

    Aktaş barajini DSİ kesinlikle programa almalıdır…yada enerji bakanlığı..çok elzem bir konudur.. karabuk belediyesindeki bütün birim müdürlerinde metal yorgunluğu vardır acil yeni başkan hepsini basta zabıta fen işleri park bahçeler ve temizliknisleri hepsi nin değiştirilmesi gerekmektedir..yoksa başarı diye birşey olmaz. Eğer sayın vergili seçimlere 6bay kala bu birim.mudurleruni açığa alsaydı ve yerlerine enerjili donanımlı birilerini getirseydi şu anda yeniden seçilmişti…