BURASI KARABÜK

Yayınlama: 01.05.2024
A+
A-

ARALIK 2023 TARİHİNDE, KARABÜK İŞKUR MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNE ATANAN Sayın FERHAT SARIÇAM ve ZİYARETLER

Aralık 2023 tarihinde Karabük İŞKUR Müdürlüğü görevine atanan Sayın FERHAT SARIÇAM, Müdürlüğü ile ilgili yerleri ziyaret ederek hem bilgilendiriyor, hem de sorunları dinliyor..

İŞKUR Müdürlüğü, çok önemli bir yer..

Adeta bir umut kapısı ve işsizlerin, bir işe giriş kapısı gibi.

Özellikle Toplum Yararına  işçi alımları yapıldığı zamanlar, İŞKUR Müdürlüğü’nün kapısında iş arayanların kuyrukları oluşuyor. Ekmek parası kazanmaya odaklanmış binlerce insan, başvurular yapıyor.

Bu insanlara iş bulmakla  iş bitmiyor, izlenmesi gerek..

İŞKUR Müdürlüğü ekipleri, bu izlemeleri de yapmak zorundalar..

Daha sonra, birçok ödeme de İŞKUR Müdürlüğü’nden geçiyor..

İŞKUR, Karabük’te hep başarılı bir çizgide kalmıştır..

Sayın FERHAT SARIÇAM döneminde de, başarılı çizgisini sürdürecektir..

Genel inanç, bu noktada düğümleniyor..

***

“DEMİR YUMRUK OPERASYONUNDAN.” SONRA, DEMİR / ÇELİK SEKTÖRÜNDE SAHTE / NAYLON FATURA BİTTİ Mİ ACEP ?

2022 Yılının ortalarında, Ülkemiz çok ciddi bir SAHTE / NAYLON Fatura olayına / olaylarına yapılan operasyonla sarsıldı. Demir / Çelik sektöründe iş gören bazı şahıslar, gözaltına alındılar..

DEMİR YUKRUK operasyonu adı verilen bu operasyon, büyük yankı yaptı.

ÜLKE BİRKAÇ GÜN, BU OPERASYONU KONUŞTU S-falan..

Bu operasyonla, ÜLKE GENELİNDE YAYGIN OLDUĞU SÖYLENEN sahte / naylon / perlon fatura olayın, artık DEMİR / ÇELİK sektörüne uğrayamaz. Artık, bu tip yasa dışılıklar olmaz, kanaati hakim oldu..

ACABA,SEKTÖRDE YİNE / YENİDEN BU TİP İŞLER OLUYOR MU..?

Oluyor mu dersiniz.

Hazine ve Maliye Bakanı, bir dizi açıklamalarda bulundu ve yeni OPERASYONLARIN sinyalini verdi. Özellikle, Kuyumcular üzerinde bir operasyon olabilirmiş..

Kuyumcuların, sattıkları ürünlerde İŞÇİLİK ÜZERİNDEN KDV alınması gerekiyormuş ve bundan kaçmak için külçe altın satışı yapıldı gibi uygulamalar yapıldığına ilişkin yakınmalar Bakanlığın dikkatini çekmiş galiba.

O Yönlü bir uygulama operasyonu, olabilir gibi bir kanaat var ortalıkta..

***

YENİDEN REFAH PARTİSİ’NDE Sayın İSMAİL ÖZER “YENİDEN İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNE GETİRİLDİ..”

Karabük Belediye Başkanlığı’na Aday olması nedeni ile YENİDEN REFAH PARTİSİ İl Başkanlığı görevinden ayrılan Sayın İSMAİL ÖZER, seçimi kazanamayınca yeniden eski görevine döndü..

YENİDEN REFAH Partisi İl Başkanlığı’na dönmemek üzere belirli direnişler gösterdiğine de işaret edilen Sayın İSMAİL ÖZER’in, Genel Merkez ve Genel Başkan iradesine karşı duramadığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Bu arada, YENİDEN REFAH Partisi bünyesinde oylarını arttıran Teşkilatlar arasında gösterilen Karabük, Genel Başkan ve Genel Merkez Yönetimi’nin takdirini aldığına da işaret ediliyor.

Daha önce de Milletvekili Adayı olarak Partisinin İl Başkanlığı görevinden ayrılan Sayın İSMAİL ÖZER’in, seçimlerden sonra aynı göreve döndüğüne de dikkat çeken Parti çevrelerinde “BÖYLE OLACAĞI ZATEN BELLİYDİ..” diyen bir grubun varlığı da dikkat çekiyor..

Özetlersek şayet…

Sayın İSMAİL ÖZER, eski görevine yeniden döndü..

***

CHP İL ve MERKEZ İLÇE – BİRLEŞİK METAL SENDİKASI KARABÜK ŞUBESİ ve SOL PARTİ, BUGÜN  1 MAYIS ‘I KUTLUYOR..

 CHP İl ve MERKEZ İlçe Örgütü – SOL Parti Örgütleri ve BİRLEŞİK METAL SENDİKASI KARABÜK ŞUBESİ bugün 1 MAYIS İŞÇİ Bayramını kutlayacak.

ORTAK KUTLAMA KARARI ALINDI..

Özellikle ONEL Alışveriş Mağazası önünde, Müzik şöleni yapılacağına işaret edilirken, insanları alanlara davet eden çağrılar da yapıldı..

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI ETKİNLİKLERİ, TÖRENLERLE KUTLANACAK..

Bu bağlam da, diğer emek örgütlerinin de başka alanlarda kutlama yapacağına işaret edilirken, ONEL Alışveriş Merkezi önündeki kutlamaların saat 17.00 gibi başlayacağına da işaret edildi..

Kutlamalarda sahne alacak MÜZİK EKİPLERİNİN Yerel Sanatçılardan oluşacağına da işaret eden Kutlama Komitesi Üyeleri, coşkulu bir kutlama olacağının altını çiziyorlar.

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI, BUGÜN COŞKULU TÖRENLERLE KUTLANACAK..

ONEL ÖNÜNDE, MÜZİKLİ KUTLAMA VAR..

Yerel Sanatçılar sahne alacaklar.

***

AK PARTİ, HAZİRAN AYI İÇERİSİNDE “KONGRELER SÜRECİNE GİRİYOR..” ve GENEL MERKEZ MÜDAHİL OLUR MU..?

31 Mart Yerel Seçimlerinde oy kaybederek başarılı çıkan AK Parti’de, bütün dikkatler HAZİRAN AYI içerisinde başlaması beklenen KONGRELER sürecine çevrildi.

YEREL SEÇİMLERDEN, Karabük’ün 7 Belediye Başkanlığı’ndan 5 tanesini kazanmasına karşın, ciddi bir oy kaybı yaşadığına işaret edilen AK Parti Karabük Teşkilatları için, kulislerin usul / usul başladığı gözleniyor..

Bu arada, daha önceki yıllarda olduğu gibi AK Parti Genel Merkezi’nin KONGRELERE MÜDAHALE edip / etmeyeceği çok ciddi bir soru işareti olarak gösteriliyor..

KİMİ AK PARTİ ÇEVRELERİ, “KESİNLİKLE MÜDAHALE OLACAKTIR.. “ DİYOR.

Kimi AK Parti çevreleri ise, “GENEL MERKEZ MÜDAHALE ETMEYECEK..” görüşünde..

Müdahale etmeyecek diyen AK Partililer “PARTİ ARTIK, PARTİÇİ DEMOKRASİYE SUSADI. MÜDAHALELER, HEYECANI TAM MANASI İLE TÖRPÜLEDİ. ÖYLE OLUNCA DA OYLAR DA GERİ GİDİŞ BAŞLADI..” gibi fikirler öne sürüyorlar..

AK Parti bünyesinde EFLANİ – SAFRANBOLU İlçelerinin kesinlikle değişeceğine işaret edilirken, Karabük Merkez, Ovacık , Yenice, Eskipazar İlçe Teşkilatlarının değişme ihtimali zor görülüyor..

AK Parti bünyesinde, seçim heyecanı usul / usul baş gösteriyor gibi..

***

CHP İL BAŞKANI Sayın VEDAT YAŞAR , CHP GENEL MERKEZİ’NİN BELİRLEDİĞİ BAŞKAN ADAYI İÇİN, NASIL BİR YAKLAŞIM.

CHP Karabük İl Başkanı Sayın Vedat Yaşar, bir Basın Açıklaması yaparak 31 Mart YEREL SEÇİM sonuçlarını değerlendirdi.

CHP Karabük İl Başkanı Sayın VEDAT YAŞAR, Belediye Başkan Adayı Sayın BAYRAM KARADAĞ için “BİZİM ADAYIMIZ DEĞİLDİ..” gibi Siyasi nezakete sığmayan bir ifade kullandı.

Siyasette Genel Başkan ve Genel Merkezin belirlediği bir adayı “BİZİM ADAYIMIZ DEĞİLDİ.O NEDENLE KAYBETTİK..” denilmesinin manasını, CHP tabanı çözmekte zorlanır herhalde..

“BİZİM ADAYIMIZ DEĞİLDİ, KAYBETTİK. BİZİM ADAYIMIZ KAYBETSEYDİ İSTİFA EDERDİK..” diyerek Genel Başkan Sayın ÖZGÜR ÖZEL’in ve Genel Merkez Yönetimi’nin istifa etmesi gerektiğine mi işaret etti Sayın VEDAT YAŞAR,,

CHP Tabanı bu açıklamaya, bir mana veremedi..

“CHP GELENEKLERİ VARDIR..” gibi ifade kullanan Sayın Vedat Yaşar, CHP Geleneklerinde Parti Adayını BİZİM ADAYIMIZ DEĞİLDİ diye tarif etmenin var olup / olmadığını da öğrenecektir diye CHP’LİLER çok saçma / sapan bir açıklama olmuş noktasında birleşiyorlar.

CHP Camiasında patlayan bu tartışmanın nasıl sonuç vereceği noktasında, çok değişik yorumların yapıldığı gözlenirken, bu nokta da SEÇİM KURULU’NDAKİ GECİKMEDEN SÖZ edilmediğine de işaret ediliyor elbet..

CHP’de, bu açıklama ile yepyeni bir tartışmanın başladığına işaret ediliyor..

Açıklamanın, Genel Merkeze yollandığına da dikkat çekiliyor.

Yazarın Son Yazıları
05.04.2024
16.03.2024
04.05.2024
12.05.2024
04.03.2024
27.03.2024
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.